♫ csodobass.blog.hu ♫ Zenei hírek ♫ Koncertek ♫ fesztiválok ♫ zenekarok ♫ Fotóalbumok ♫ 100% Rock ♫

Miért fontos bojkottálni a feröeri heavy metál bandát, a Tyr-t?

Paul Watson Kapitány kommentárja...

2019. április 14. - csodobass music

Sajnálatos (kínos) magyar vonatkozás - magyar tag és magyar helyszín, mely (még) nem törölte a koncertet!

Paul Watson Kapitány kommentárja:

A Sea Shepherd kampánysorozata a Tyr koncerthelyszínek visszalépéséért - eredményesen zajlik.
A héten a németországi hannoveri Musik Zentrumba szervezett koncertjüket törölték. Ennek ellenére a banda megjelent a színpadon és demonstrációs jelleggel, néhány fő előtt, kevesebb, mint 2 percig zenéltek. Majd "CENSORED" (cenzúrázva) feliratú pólókban távoztak.

seashepherd.png

Megpróbálják a társadalom áldozataként ábrázolni magukat, miközben támogatják a könyörtelen grindet, a dán-feröeri delfinmészárlást.

Nyilatkozatuk szerint, hazugságok miatt cenzúrázva lett előzetesen lefoglalt koncerthelyszínük. A 2 percnél rövidebb zenélésükkel békésen akartak rámutatni az igazságtalanságra, de amikor a helyi szervezők felszólították őket, hogy hagyják el a helyszínt, békésen leléptek, hiszen ők csak zenélnek.

A Sea Shepherd válasza: A Tyr nem "csak" zenél! A banda tagjai nyíltan és aktívan támogatják a grindet, a feröeri delfinmészárlást.
Heri Joensen, a frontemberük / énekesük személyesen is részt vett a mészárlási procedúrában. Néhány daluk szövege dicsőíti a delfinek meggyilkolását és támadják azokat, akik a ceteket védelmezik. A Tyr kijelentette, hogy a Sea Shepherd hazugságkampányt indított a banda ellen. De nem mutatnak rá, hogy mi a hazugság!

A Sea Shepherd azt állítja, hogy a Feröer-szigeteken évente több száz gömbölyűfejű hosszúszárnyú és más delfinfajok egyedeit gyilkolják meg. EZ TÉNY!

A Sea Shepherd azt állítja, hogy a grind kegyetlen és embertelen mészárlás! Dokumentációk kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a grind kegyetlen és embertelen, ami közben a delfinek szenvednek! Ha a Tyr ezt vitatja, az csak a saját véleményük, mely nem tényeken alapul.

A Sea Shepherd azt állítja, hogy a Tyr támogatja és promotálja a feröeri delfinmészárlást, a grindet. EZ TÉNY!

A Sea Shepherd azt állítja, hogy a Feröer-szigeteken nem létfenntartási és / vagy megélhetési célból követik el a delfinmészárlást. EZ TÉNY!

A Sea Shepherd azt állítja, hogy a feröeri gyermekek testében nagy mennyiségű higany halmozódik fel, a delfinek tetemének elfogyasztásának következményeként. Ez feröeri szakorvosok vizsgálatai támasztják alá.

A Tyr azt állítja, hogy ők feröeri banda, mely a feröeri kultúrát promotálja. A valóság azonban az, hogy csak félig feröeri banda!
A dobos Tadeusz Riekmann, német állampolgárságú Magyarországon élő személy.
A gitáros Vörös Attila, Magyarországon élő, magyar állampolgár.
Heri Joensen bár feröeri, Hollandiában él.
Egyetlen feröeri illetőségű, Feröer-szigeteken élő tagjuk, Gunnar H. Thomsen, a basszusgitáros. ELLENBEN Ő NEM VESZ RÉSZT A GRINDBEN!

A zenekar a grindet kulturális örökségük részeként promotálja, úgy, hogy a 4 főből kettő nem feröeri, és a 4 főből csak egy él a Feröer-szigeteken!

A Tyr fellépéseinek nagy részét az USA-ban, Franciaországban, Svájcban és Németországban egyaránt törölték. Ez nem cenzúra! Ez egy bojkott egy olyan banda ellen, mely nyíltan és agresszívan támogatja a feröeri delfinmészárlást, a grindet! A banda ellen, melynek vezető zenésze személyesen részt vesz a delfinmészárlási procedúrában!

A Tyr-t nem a zenéje miatt bojkottáljuk. Bojkottáljuk az erkölcstelenségük miatt, mert zenéjükkel szélsőséges erőszakot és kegyetlenséget promotálnak! Ezek tények, nem hazugságok.

A Sea Shepherd köszöni minden helyszínnek, mely törölte a Tyr koncertjét és a turné hátralévő helyszíneit is erre a döntésre kérjük!
Kérjük őket, tagadják meg, hogy fellépési lehetőséget kapjon egy olyan banda, melynek ennyire szándékos és határozott szerepe van a feröeri delfinmészárlásban!

Forrás: Sea Shepherd Hungary

SEA SHEPHERD

Alapítás: 1977.
Küldetés:
A Sea Shepherd 1977 óta ádáz ellensége a japán, norvég, dán, izlandi bálnavadászoknak és a kanadai fókavadászoknak egyaránt. Az óceánok rendőrségeként lép fel a mészárlás ellen, nem kímélve a bűnözők tulajdonát. A Sea Shepherd akcióit kikötőkben elsüllyesztett és nyílt vízen megrongált bálnavadászhajók nevei fémjelzik. Logikusan felépített és körültekintően végrehajtott akcióink során soha senki nem sérült meg és nem vesztette életét az ellenség hajóin sem.
"A rabság megaláz, megnyomorít és meggyilkol! Ne légy naiv! Ne légy közönyös!
Ne látogass delfinrabszolgatartó-intézménybe!" Sea Shepherd
*****
KÉRLEK, HOGY A "TETSZIK" GOMB MEGNYOMÁSÁVAL TÁMOGASD A SEA SHEPHERD OLDALÁT! 
Köszönettel: csodobass.blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.