| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Egyik Dire Straits albummal sem elégedett Mark Knopfler

2023. január 27. - csodobass music

Mark Knopfler már több mint 25 éve szólóban alkot, előtte pedig a Dire Straits-szel ért el szép sikereket, és bár a zenekar albumait a mai napig sokan szeretik, Knopfler egyszer azt nyilatkozta, hogy nem igazán elégedett velük.

mark_knopfler_5.jpg

Tovább

Van esély rá, hogy lovaggá üssék Ozzy Osbourne-t

Helen Maidiotis már az elmúlt tíz évben többször is kérvényezte, hogy lovaggá üssék a Black Sabbath legendás énekesét, Ozzy Osbourne-t, és bár eddig nem járt sikerrel, most biztató levelet kapott a brit kormány digitális kultúra, média és sport területén elért kiemelkedő eredményeket díjazó részlegétől.

ozzy_46.jpg

Tovább

Az AWS új kezdete…

Csaknem két éve már, hogy elment Siklósi Örs, a világ ezzel elveszített egy csodát. Hiánya még mindig felfoghatatlan, de amit itt hagyott, az örökké tart. Ebből merített erőt a zenekar, akik nem adják fel közös gyerekkori álmukat és együtt haladnak tovább a sokszor nagyon nehéz, de gyógyító úton. Ehhez az úthoz csatlakozik most egy régi jóbarát, Stefán Tomi, hogy közösen menjenek tovább.

aws-2_kredit_-h-toth-gabor-1080x675.png

Tovább

Az ACCEPT-sztori

Eredetileg pontosan egy évvel ezelőtt érte volna el Budapestet az Accept 2021-es Too Mean To Die albumának lemezbemutató turnéja, ám látva a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságokat, a legendás heavy metal zenekar végül a teljes körút elhalasztása mellett döntött. A Wolf Hoffmann gitáros vezette német alapbanda ígéretéhez hűen ezekben a napokban kezdi pótolni a komplett Európa-turnét, nálunk pedig - most már teljes bizonyossággal kijelenthető - január 29-én lépnek fel, méghozzá a Barba Negra színpadán. A valódi metálünnepnek ígérkező esemény és a ‘80-as évek fémzenéjét definiáló Balls To The Wall idén negyvenéves jubileuma kapcsán úgy gondoltuk, ennél jobb alkalmat keresve sem találhatnánk az Accept történetének felgöngyölítésére, amiben maga az alapító gitármester, Wolf Hoffmann volt segítségünkre.

4693.jpg

Tovább

Mihály Zoltán: 100 év blues Alabama

Egy tervezett sorozat első kötete jelent meg Mihály Zoltán, az orosházi Rock Blues Egyesület alelnöke, az orosházi Rock Blues Klub vezetője jóvoltából. A szerző több évtizede ásta bele magát a blues kutatásába, lemezek, könyvek, magazinok gyűjtésébe. Járt az Egyesült Államokban, Angliában kutatva a műfaj után. Ennek a kutató, gyűjtő munkának eredménye ez a vaskos kötet.

mz.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása