| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Bemutatta harmadik szólóalbuma címadó dalát Anette Olzon

2024. április 19. - csodobass music

Május 10-én jelenik meg a Nightwish korábbi énekesnője, Anette Olzon harmadik szólóalbuma, a Rapture, amelyről a Heed The Call és a Day Of Wrath után ezúttal a címadó dallal ismerkedhetünk meg.

anette_olzon_2024_1.jpg

Tovább

Új dal a Nevergreen-től: Hideg fém

A tavaly novemberben bemutatott 'Miénk a Föld' után egy újabb friss szerzeménnyel jelentkezett a Nevergreen. A három évtizedes múltra visszatekintő patinás gothic / doom metal csapat készülő nagylemezének második előfutáraként érkező 'Hideg fém' című dalához egy hátborzongató képi világú szöveges videó is készült.

nevergreen_1.jpg

Tovább

Megjelent az AWS új dala: 'Senki nincs már ébren'

Finisben az AWS májusban érkező új lemeze. Itt a harmadik és egyben utolsó felvezető dal az ‘Innen szép nyerni’ albumról, a videóklip pedig Sáfrány Levente nevéhez köthető aki többek között olyan hollywoodi produkciókban dolgozott korábban mint az Oscar díjas “Poor Things” a “Witcher” vagy a “Constellation”. Elindult a lemez előrendelés is, amiből megtudhatjuk, rendhagyó módon társasjátékkal készült a kiadvány.

aws_2023_1.jpg

Tovább

Teljes a Panoráma Színpad és a Lőtér programja az idei Művészetek Völgye Fesztiválon

Újabb nevekkel bővült a Művészetek Völgye könnyűzenei programja: immáron teljes a nagyszínpad fellépőinek és a LŐTÉR x Közlekedési Múzeum előadóinak is. A fellépők névsora így most olyan nevekkel bővült, mint az Analog Balaton, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Quimby, a Pogány Induló vagy a Vad Fruttik. 

9nap_dohi_gabriella-1219.jpg

Tovább

Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban

Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra. A könnyűzenei versenyt ezúttal is Debrecenben, Martonvásáron, Budapesten és Keszthelyen rendezik meg. Utóbbi helyszínen a szervezők és a város idén először átadja a Keszthely Zenei Díjat. A legjobbak 10 fesztiválon, köztük a Szigeten, a SZIN-en, a Campuson és a Művészetek Völgyében léphetnek fel. Díjat ajánlott fel többek közt a MOME Media Design szak, a Bagossy Brothers Company, valamint a Petőfi Rádió és TV is. A produkciókat a magyar zeneipar neves szaktekintélyei zsűrizik.

5209.jpg

Tovább

Vadonatúj doom himnuszok a Magma Rise-tól

Három évvel a 'To Earth to Ashes to Dust' album után új nagylemezzel örvendeztette meg a doom metal itthoni és külföldi rajongóit a színtér hazai zászlóvivője, a Magma Rise. Az idén 15. születésnapját ünneplő zenekar 'Neither Land Nor Sea' című 9 tételes anyaga a stílus tökéletes esszenciájaként jellemezhető -  a stúdiómunkálatok az MD Stúdióban zajlottak, Schmiedl Tamás vezetésével.

magma_rise_2024_1.jpg

Tovább

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek

Április 27-én jön a Fonogram-nap, a magyar zenei élet ünnepe

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat. Már megvannak a jelöltek!

fonogram-2024-arculat-1-1024x614.png

Tovább
süti beállítások módosítása