| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

HANGSZERT A KÉZBE - Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat

2020. február 15. - csodobass music

HAJDÚNÁNÁS 2020. február 20.  MEZŐKOVÁCSHÁZA 2020. február 27. SIÓFOK 2020. március 5.

hak01.jpg

A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely rendszeres időközönként más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire.

PROGRAMOK:
Interaktív hangszerkiállítás elismert szakemberek közreműködésével, kézbe vehető és kipróbálható eszközökkel népzenei, klasszikus zenei, gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs, énekes és elektronikus zenei témákban, valamint mini stúdiók 350 négyzetméteren.

Rendhagyó énekórák, melyek bemutatják a különböző zenei műfajokban használt hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engednek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe.

Fiatal tehetségek és profi hangszeres demonstrátorok minikoncertjei, melyek elmélyítik a zenei emlékeket és meggyőzően bemutatják a hangszerrel élés perspektíváit.

Kísérőrendezvények, mini konferenciák, játékok a kiállításhoz kapcsolódóan. Könnyűzenei szakmai szervezetek, médiumok és zeneiskolák bemutatkozása. Szó lesz többek között a tudatos zenefogyasztásról, a jogdíjakról és a pályázati lehetőségekről.

CÉLOK:
- „Ne kallódjanak el!” Hiszünk abban, hogy a könnyűzene ugyanúgy megmenthet fiatalokat az elkallódástól, mint a sport vagy egy jó tanár.

- A könnyűzenei oktatás területén az elmúlt évtizedekben kifejlesztett jó gyakorlatok bemutatása pedagógusok és közművelődési szakembereknek, akik meghívhatják a fiatalok elé ezeket a programokat.

- Felkelti az érdeklődést a szélesebb körű könnyűzenei oktatás szükségessége iránt, egyfajta konzultációt, szakmai beszélgetést indít el.

- A könnyűzenei iparág minden képviselője számára pozitív hozadékkal jár, hiszen igényes és zeneértő, hangszerekkel élő, fizető rajongókat és zenefogyasztókat nevel.

- A legújabb könnyűzenei hangszerek és technológiák kipróbálási lehetősége.

SZERVEZŐK ÉS EGYÜTTMŰKÖDŐK:
A Hangszert a kézbe programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programja indítja útjára a Program Könnyűzenei Oktatási Alprogramjának részeként. A programsorozat megvalósítására az NKA Hangfoglaló Program Ideiglenes Kollégiuma meghívásos pályázatot írt ki a Hangszeresek Országos Szövetségének. A programsorozatot így a HANOSZ és az NKA Hangfoglaló Program közösen valósítja meg, bevonva a legfontosabb szakmai szervezeteket, legismertebb képzőhelyeket, zenetanárokat és előadóművészeket.

hak02.jpg

Februárban Hajdúnánásra, Mezőkovácsházára, március elején pedig Siófokra érkezik a Hangszert a kézbe országjáró zenei programsorozat. Az interaktív hangszerkiállítás mellett megannyi nagyszerű előadás is megtekinthető lesz a Hangszert a kézbe esemény keretén belül, amelyeket a továbbiakban sorra mutatunk be.

---------------------
SIÓFOK 2020. március 6. / 12.15.
MEZŐKOVÁCSHÁZA 2020. február 28. / 12.15.
HAJDÚNÁNÁS 2020. február 20. / 12.15.
---------------------

A szakócától a két lábdobig (Tamás Tóth)

Tóth Tamás előadása a dobfelszerelés történelméről. Kezdve az első dobok megszületésétől, a Muppet Shown-n keresztül, egészen napjaink legnagyobb dobosaiig. Itt mindent megtudhatsz a hangszer keletkezéséről és a gyártásáról, és arról is ami mögötte van!

Hangszert a kézbe - Siófok Hangszert a kézbe - Mezőkovácsháza Hangszert a kézbe - Hajdúnánás Kálmán Imre Kulturális Központ Kalocsa Róza Művelődési Központ Bocskai AMI Hajdúnánás Hangfoglaló Program Hangszeresek Országos Szövetsége - Hanosz

(forrás és képek: Hangszert a kézbe fb)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr4915471380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása