| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

9. Barakoo tábor a Kőhegyen

2020. augusztus 13. - csodobass music

barakoo-tabor-cover-10-1.png

A tábor “főszereplője” a djembe, egy tradicionális afrikai ütős hangszer, jelentése öröm, harmónia, élvezet, mely név önmagáért beszél. 

Immáron kilencedjére kerül megrendezésre, ezúttal augusztus 19-től 23-ig a Pilis egyik kapujában, a Kőhegyi menedékház területén, mely a táborozás mellett ideális hely kirándulni, elvonulni. A hegytetőn, tágas térben van a menedékház, melyet a Pilis gyönyörű erdeje ölel körbe, óriási panorámával és a Petőfi kilátóval.

Táborunk a sok közös zenélés mellett, illetve azon keresztül a felszabadult együttlétről, örömteli találkozásról, valódi kikapcsolódásról/kapcsolódásról szól, felidézve a régi kis közösségek őszinte, baráti, természet közeli légkörét. A családias hangulat, a zene és a természet feltöltő ereje mellett technikával és új témákkal gazdagodnak a dobolni, énekelni, táncolni vágyók. Idén nagyobb teret kap az éneklés és balafonozni (afrikai xilofonon) is fogunk!

A részvétel kötetlen, nem igényel semmilyen zenei előképzettséget. A teljesen kezdők és haladók is megtalálják helyüket, kortól és nemtől függetlenül. Lehetőség van a fejlesztésre váró területeinket tovább vinni, legyen szó a közösségben való zenélésről, tempó tartásról, az említett technikákról, témákról. Az alapoktól kezdjük a tanulást, mely élvezet is egyben.  A kezdők olykor mély vízbe kerülnek, míg a haladóknak lehetőségük van az elmélyülésre, csapatban való zenélésre, új témák megismerésére. 

Esténként tábortüzet rakunk, zenélünk, énekelünk, táncolunk reggelig!

Ha nincs dobod, tudunk adni a tábor idejére.

Ha csak mint érdeklődő jönnél fel, belekóstolni a hangulatba, nyugodtan jöhetsz! Aki csak egy dobkörre jönne vagy egy fél napra, az is lehetséges. Fél napos jegy is lesz. 

Nem egy zárt közösségről van szó, a spontaneitás alap. Bármilyen más hangszer, legyen szó dallam hangszerekről, elfér a kötetlen szabad időkben, esti közös öröm zenélésben. Ha szívesen csatlakoznál egyéb más jellegű hangszereddel, nagy örömmel vesszük!

A teljes cikket itt olvashatjátok el: barakoo.hu

 

(forrás és képek: barakoo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr6616133504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása