| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A Musikmesse platformjain a korábbiaknál is intenzívebb figyelmet kap az értékteremtő zenei oktatás

2021. március 30. - csodobass music

musikmesse.jpg

A Messe Frankfurt a zeneiparral együttműködve dolgozza ki a Musikmesse 2022 irányvonalait.

A következő Musikmesse kiállítás 2022 áprilisában, a Prolight + Sound keretein belül nyitja kapuit. A Messe Frankfurt és a zeneipari szektor a szakmai szövetségekkel, a kulturális és kreatív iparági partnerekkel együtt új szakvásári formákat és tartalmakat dolgoz ki, szem előtt tartva a résztvevők igényeit és céljait.

A Musikmesse a jövőben is elkötelezetten és céltudatosan népszerűsíti az aktív zenekészítést. Így következetesen építi azt a zenére összpontosító evolúciós utat, amely termékbemutatóktól indul és egy átfogó szakmai rendezvényre hív minden zenerajongót.  Idén – a vírus okozta helyzet miatt – ez a szakemberek, gyerekek és családok számára kiemelten interaktív formára tervezett koncepció sajnos nem valósulhat meg. Mint tudjuk, a kiállításnak szerves részét képezi a Musikmesse fesztivál, amely korábban 100 koncertnek is helyet adott Frankfurtban. Sajnos még nem térhet vissza a korábbiakban megismert, széles körben kedvelt, sokszínűségre és szokatlan helyszínekre épülő nemzetközi zenei esemény, az érintkezést és fizikai közelséget nélkülözni nem tudó Musikmesse és Musikmesse fesztivál. 
 
„Az évek során számos kihívással néztünk szembe az iparággal és a szakmai szervezetekkel közösen. A zenei szektor a tömeges koncertélményektől kezdve a hangszeres workshopokig az átlagosnál sokkal intenzívebb és szorosabb fizikai közelséget igényel. A folyamatosan feszült általános helyzet megköveteli a körülmények felelősségteljes értékelését – mind a zeneipar és a zenei élet, mind pedig saját magunk és a vásárszervezők egészségének megőrzése érdekében. Így reméljük, hogy jövőre, amennyiben a helyzet megengedi, már reális perspektívát tudunk nyújtani minden érintett számára"- mondta Stephan Kurzawski, a Messe Frankfurt Exhibition GmbH igazgatósági tagja.
 
Ugyanakkor – Frankfurtban és a távolabbról is – a Musikmesse résztvevői élni akarnak az új lehetőségekkel. Ők immár 40 éve aktívan támogatják a nemzetközi zeneipart és ennek kiemelt kulturális szerepet játszó szakmai rendezvényét. A következő néhány hónapban a zeneipar szereplői megvitatják, hogyan tudna eleget tenni a Musikmesse az összes érintett célcsoport elvárásainak. Ennek hátterében nem csupán az olyan jelentős strukturális és iparág-specifikus trendek állnak, mint például Európa legnagyobb, továbbra is fejlődő, 2022 áprilisára tervezett, frankfurti zeneipari vására. 
 
Fontos szereplő ezen a koronavírus által felforgatott piacon a médiakonvergencia, az intelligens és virtuális eszközök, a mesterséges intelligencia által támogatott, egyre versenyképesebb zenei produkciók és a fogyasztókhoz való hozzáférés témaköre is. A Musikmesse platformjain ezeken kívül a korábbiaknál is intenzívebb figyelmet kap a zeneoktatás széles témakörén belül az értékteremtő zenei oktatás.
(forrás és képek: Rockstar magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr5316484608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása