| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

HANGSZERT A KÉZBE - Országjáró sorozat

Itt vannak az eddigi állomások...

2022. február 25. - csodobass music

A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, amely mindig más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

fbfooldalhead2022tavasz.jpg

PROGRAMOK:
Interaktív hangszerkiállítás elismert szakemberek közreműködésével, kézbe vehető és kipróbálható eszközökkel gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs, énekes és elektronikus zenei témákban, valamint mini stúdiók 350 négyzetméteren.
Rendhagyó énekórák, melyek bemutatják a könnyűzene és a könnyűzenei hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engednek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe.
Fiatal tehetségek és profi hangszeres demonstrátorok minikoncertjei, melyek elmélyítik a zenei emlékeket és meggyőzően bemutatják a hangszerrel élés perspektíváit.
Kísérőrendezvények, mini konferenciák, játékok a kiállításhoz kapcsolódóan. Könnyűzenei szakmai szervezetek, médiumok és zeneiskolák bemutatkozása. Szó lesz többek között a tudatos zenefogyasztásról, a jogdíjakról és a pályázati lehetőségekről.
CÉLOK:
- „Ne kallódjanak el!” Hiszünk abban, hogy a könnyűzene ugyanúgy megmenthet fiatalokat az elkallódástól, mint a sport vagy egy jó tanár.
- A könnyűzenei oktatás területén az elmúlt évtizedekben kifejlesztett jó gyakorlatok bemutatása pedagógusok és közművelődési szakembereknek, akik meghívhatják a fiatalok elé ezeket a programokat.
- Felkelti az érdeklődést a szélesebb körű könnyűzenei oktatás szükségessége iránt, egyfajta konzultációt, szakmai beszélgetést indít el.
- A könnyűzenei iparág minden képviselője számára pozitív hozadékkal jár, hiszen igényes és zeneértő, hangszerekkel élő, fizető rajongókat és zenefogyasztókat nevel.
- A legújabb könnyűzenei hangszerek és technológiák kipróbálási lehetősége.
HELYSZÍNEK ÉS IDŐZÍTÉS:
A tavaszi sorozat február végétől, június közepéig nyolc állomást vesz sorra: Szolnok, Kecskemét, Debrecen, Nyíregyháza, Pécs, Szombathely, Budapest. A helyszínek jellemzően a városok Agórái, vagy frekventált helyen lévő művelődési házai, azok kiállításra és programokra alkalmas terei, termei.
SZERVEZŐK ÉS EGYÜTTMŰKÖDŐK:
A Hangszert a kézbe programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja indítja útjára a Program Könnyűzenei Oktatási Alprogramjának részeként. A programsorozat megvalósítására az NKA Cseh Tamás program Ideiglenes Kollégiuma meghívásos pályázatot írt ki a Hangszeresek Országos Szövetségének. A programsorozatot így a HANOSZ és az NKA Cseh Tamás Program közösen valósítja meg, bevonva a legfontosabb szakmai szervezeteket, legismertebb képzőhelyeket, zenetanárokat és előadóművészeket.
FONTOS TUDNIVALÓK
1. Nyitvatartás:
Kedd-péntek: 08.30-18.00
Szombat: 10.00-18.00
2. Látogatási rend:
8.30-13.00 ELSŐSORBAN SZERVEZETT ISKOLAI CSOPORTOK LÉPHETNEK BE!
13.15-14.00 Hivatalos ebédidő
Ebben az időszakban nem biztos, hogy az összes hangszeres segítőnket a helyszínen találod, így nem biztos, hogy minden szekciót meg tudsz nézni.
14.00-18.00- Nyilvános látogatási idő
Ha nagyobb csoporttal érkeztek (15 fő felett) kérünk benneteket, hogy értesítsetek bennünket, írásban vagy telefonon.
3. A RENDEZVÉNY TERÜLETÉN TILOS A ROHANGÁLÁS ÉS LÖKDÖSŐDÉS!
4. Az interaktív kiállítói térben, biztonsági okokból maximum 100 látogató tartózkodhat egyszerre. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy rövid ideig várakoznod kell, mielőtt belépsz a terembe.
5. AZ INTERAKTÍV KIÁLLÍTÓI TÉRBE KABÁTBAN ÉS/VAGY NAGY MÉRETŰ CSOMAGGAL BELÉPNI NEM LEHET. Kérjük ezeket a ruhatárban helyezzétek el.
6. Az interaktív kiállítói térbe ételt és üdítőt behozni nem szabad!
7. A rendezvény ideje alatt videó és fotódokumentáció készül, melyet a rendezvény szervezői, a rendezvény hivatalos oldalán felhasználhatnak. A rendezvény területére belépő személyek tehát hallgatólagosan hozzá járulnak a róluk készült felvételek nyilvánossá tételéhez. Ezzel kapcsolatban utólagos reklamációt nem fogadunk el.
.
(forrás és képek: Hangszert a kézbe fb)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr2017736246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása