| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Temesi Berci: SYMPHOSIUM 40 a BDZ-vel

2022. március 06. - csodobass music

Temesi Betalan (Berci) zenei rendező, producer, zenekarvezető, session-zenész, basszusgitár instruktor, eddig több mint 1400 kereskedelmi forgalomba került hangfelvételen dolgozott már, 114 nagylemezen – kifejezetten pop-rock műfajban- alkotva, szóló karrierje elején a jazz és fúziós zenék irányába elkalandozva.

temesi-berci-40-1024x379.jpg

A szimfonikus lemezzel az volt a célja, hogy egy olyan műfaj felé mozduljon, amit addig csak hallgatni és csodálni tudott. Szerette volna mélyebben átérezni egy fuvola, hárfa, klarinét szólamát, és megérteni a hangszerelési folyamatokat.

A koncert anyaga Temesi Berci „Symphosium 40” című dupla szimfonikus lemeze, mely rendhagyó módon készült Werner Gábor és Bubenyák Zoltán segítségével. A zeneszerző eddigi jazz-pop szóló lemezei (2013. On Time / 2015. Satisfied / 2017. III. / 2020. Symphosium 40 / 2021.Time is Not a Magazine) közül ez az első, amelynek hangszerelése nem pop-rock szekcióra készült, hanem kifejezetten szimfonikus hangzás volt a cél.

„Werner Gáborral, a BDZ karmesterével már dolgoztam más produkciókban, és úgy döntöttem, hogy az ő segítségét kérem a partitúrák megírásához, Bubenyák Zoltán szerzőtársam és barátom pedig a hangszerelést tökéletesítette Gábor segítségével. Azért lett dupla lemez, mert az egyik korongon énekes művek szerepelnek – Lombos Márton szövegeinek köszönhetően olyan előadókkal, mint Szolnoki Péter, Veres Mónika, Berkes Olivér, Kálmán Tamás, Vavra Bence, Bencsik Tamara, Nagy Laci Gitano. A második korongon pedig basszusgitárra írt instrumentális művek hallhatók. Szerencsére a koncerten mindkét stílusból fogunk ízelítőt mutatni, és énekesekkel is kiegészül a szimfonikus zenekar.”

A lemezen és így a koncerten is elhangzó dalokat Temes Berci írta. Az egyik dalt, amelyet felelégének szerzett meglepetésként esküvőjükre, saját maga is énekli.
„Sajnos a covid helyzet nem tette eddig lehetővé, hogy élőben mutassam be ezt a rendhagyó dupla lemezt. Most eljött az ideje, és nagyon hálás vagyok Hollerung Gábornak és Werner Gábornak ezért a lehetőségért. Nagy tisztelője vagyok Wolf Péternek és Malek Miklósnak is, akiket csodálattal figyeltem mindig hasonló művek komponálása során. Az ő inspirációjuk is sokat segített a lemez anyagának létrejöttében.”

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg.

Jegyár: 4000 Ft 

Helyszín: 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1364907227255671/?active_tab=discussion

 

(forrás és képek: Rockinform)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr1317772552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása