| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Tizenkét év után új EP a The Black Crowes-tól

2022. május 03. - csodobass music

Május 4-én egy EP-vel rukkolnak elő, majd stúdióba vonulnak, hogy januárban megjelentessék a saját dalokat tartalmazó új albumukat is. Tizenkét évvel a Croweology című akusztikus lemezük megjelenése, egy csúnya szakítás és egy váratlan újjáalakulás után a The Black Crowes (mondhatni) új zenéket csepegtet a rajongóknak 1972 címmel, írja a Rolling Stone magazin.

black-crowes-1080x675.jpg

„Új felvételek, régi zene” – mondta a frontember, Chris Robinson. Az 1972 cím az évre utal, ahonnan a hat újrarögzített feldolgozás származik. A gyűjtemény kizárólag az Amazon Musicon lesz elérhető május 4-étől. Elöljáróban az első kislemez, a Temptations Papa Was a Rolling Stone című dalának The Black Crowes-féle változata már most is elérhető.

black-crowes-koncert-1024x754.jpg

A EP-n szerepel még a Rolling Stones „Rocks Off”, a T-Rex „The Slider”, Rod Stewart „You Wear It Well”, a Little Feat „Easy to Slip” és David Bowie „Moonage Daydream” című dalának feldolgozása.

„A legklasszabb szerintem az volt ebben a kalandban, hogy láthatóvá vált, milyen széles volt akkor a zenei spektrum, és milyen érdekes, hogy ezek a dalok jól megfértek egymás mellett, hiszen ugyanazon a rádióállomáson szóltak” – mondta Rich Robinson.

Az album nyitódala, a „Rocks Off” talán egy kissé elrugaszkodott választásnak tűnhet, hiszen a bandát korábban felbosszantotta, hogy néha túlzottan is a Stones-hoz hasonlították őket. Rich Robinson viszont úgy látja, hogy ez a dal egy remek ugródeszka vagy kiindulópont egy olyan lemezen, amely a glam, az R&B és más műfajokban egyaránt kalandozik. Mindenesetre a zenekar mostanában már nem igazán rejti véka alá ízlését: „Rám van tetoválva a Rolling Stones. Ami azt illeti, annyira szeretem őket, hogy talán csináltatok még egy Stones tetkót. Ugyanazt, közvetlenül mellé” – mondja Chris.

A Robinson testvérek igyekeznek újra egymásra találni kreatív alkotópárosként, ehhez pedig remek alkalom volt az EP elkészítése. „Jó kis lépés” volt számukra, mondták, Chris szerint ez kevésbé nyomasztó helyzet, mint az új dalok írása. Mint kiderült, nem is kellett olyan sokáig kibírniuk egymás társaságát a stúdióban; Rich Robinson gitárosnak ugyanis másfél nap alatt sikerült befejeznie a legtöbb dal ráeső részét, mielőtt pozitív lett a Covid-19 tesztje. Azóta felépült, és már saját dalokat is írnak, hogy januárban stúdióba vonulhassanak.

 

(forrás és képek: Rockinform)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr3317822579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása