| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Miskolc – Tekerd fel a hangerőt!

2022. május 10. - csodobass music

Tekerd fel a hangerőt címszóval egyedülálló programsorozatra kerül sor Miskolcon. A május 10-én kezdődő ötnapos zenei hét három helyszínen zajlik majd: Szinva terasz, HELYNEKEM, Művészetek háza.

helyfoglalo-2022-face-1024x536.jpg

Ez a hét csak a zenéről fog szólni Miskolcon, és még a Város napja is ebben az időszakban lesz – május 11-én-, ahol fellép a Sky Fanatic, MIEZ és a Carson Coma is egy ingyenes szabadtéri rendezvényen (Szent István tér).

Hangszert a kézbe kedden délelőtt nyitja meg kapuit a látogatók előtt (május 10-11-12.). Egyébként ez az 55. HAK, amely Miskolcra már második alkalommal látogat el.

Facebook esemény a részletekkel:

https://www.facebook.com/events/475470057420634/?active_tab=discussion

Május 12-én kapcsolódik a programsorhoz a Diákzenekarok tehetségkutatója a Miskolci Kulturális Központ jóvoltából, ahol B-A-Z megyei csapatok mérhetik össze tudásukat a zsűri és a közönség előtt. Helyszín a Szinva terasz, start: 16 óra.

Facebook esemény a részletekkel:

https://www.facebook.com/events/699780038125335/?active_tab=discussion

A Tekerd fel a hangerőt harmadik programeleme a Helyfoglaló Zenei Tehetségkutató lesz a Helynekemben.

A 2013-tól megrendezésre kerülő esemény ezúttal kétnapos lesz és összesen 18 zenekar fog fellépni a versenyben (május 13-14.). A pénteki nap estéjén egy Bohemian Betyars koncert is terítékre kerül a verseny után, illetve ezt követően egy kötetlen szakmai meeting is lesz a zsűri tagjaival és meghívott zenészekkel. A Helyfoglaló az Öröm a zene Tehetségkutató sorozat miskolci állomása, innen a győztes bekerül az országos döntőbe, ami szokás szerint Budapesten lesz októberben.

Idén kivételes érdeklődés mutatkozott az esemény iránt, 40 zenekar jelentkezett a 18 helyre! A versenyben résztvevők előzsűrizés után kerülnek kiválasztásra. A Miskolci Kulturális Központ támogatásának köszönhetően péntekre szállást is kapnak a versenyzők, illetve a Betyárok egy különdíjat – mely 500ezer forint- és mentori programot is felajánlottak az egyik kiválasztott zenekarnak – ily’ módon erősítve a Helyfoglaló 2022 színvonalát.

Facebook esemény a részletekkel:

https://www.facebook.com/events/371086068030749/?active_tab=discussion

hakveszprem.jpg

„Töltsünk együtt egy hetet, élvezzük szabadtéren a város fiatal tehetségeinek mini koncertjeit, ismerkedjünk hangszerekkel a Művészetek Házában, a Helynekemben pedig hallgassunk bele az ország különböző pontjairól érkező fiatal zenekarok műsorába, beszélgessünk zenéről a szakmai zsűrivel és legkedvesebb miskolci bohém srácainkkal a Bohemain Betyarsal! Minden eseményünk ingyenesen látogatható – kivébe a B.B. koncertet.”

A városi televízió összefoglalója az eseménysorról a sajtótájékoztató után:

https://minap.hu/video/tekerd-fel-hangerot?fbclid=IwAR0xdKO28HmF2U336ykiDuuwk3bKZJX8pI_NEk2G1pZrnNbJe-tkDhtMjoI

(forrás és képek: Rockinform, Hangszert a kézbe)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr217827241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása