| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A dal ugyanaz marad

2022. szeptember 28. - csodobass music

Generációk nőttek fel a Piramis zenéjén, és még fognak is, hiszen mindenki ismeri a Ha volna két életem, a Szállj fel magasra vagy a Becsület című dalaikat. Ezeket még biztosan sok-sok évig játsszák majd a rádiók. Ki ne akarná át-, vagy újraélni az Ifi Parkos élményeiket, esetleg a “régi nagy sztorikat”? Élőben hallani, a dalokat, amik egész a szívig emelkednek és nem nyugszanak heves szívverés következtében sem. Interjúnkban a Piramis tagjait kérdezzük, mit jelent nekik, hogy ezen a klasszikus helyszínen koncerteznek újra.

_770w_35963.jpg

Hogyan látjátok - belülről - a mai Piramist a réghez képest? Milyen a mai Piramis, ahhoz képest, amikor (ez a formáció) indultatok?
Pinyó: Egyértelmű. Teljesen más. De a dalok ugyanazok, mi pedig nem akarjuk másképpen játszani, se cifrázni azokat. Ha idézhetek: „A dal ugyanaz marad”(The Song Remains The Same, Led Zeppelin – a szerk.)
 
Megrázó erejű belegondolni a 2018-as MOM-ban rögzített lemez hátterébe. Elbúcsúztatok Som Lajostól, miközben (akkor még lehetett tudni) Gallai Péter utolsó fellépése volt, és Csoki szívrohammal énekelt a koncerten… Milyen érzéseitek vannak most ennek kapcsán? Különös percek-órák ezek a zenekar, és a ti életetekben.
Csoki: Csak a szépre és a jóra emlékezem. Az infarktusom sose jut eszembe és a lemezt is meg tudom hallgatni. Köszönöm, jól vagyok. Peti viszont sokszor eszembe jut, de szerintem a zenekar minden egyes tagjának is. Már csak a Szállj fel magasra daláért bármilyen díjat megérdemelt volna!
Pinyó: Természetesen sokat gondolunk a régiekre, nem csak Petire, Lajosra (Som Lajos) is, neki is rengeteget köszönhet a zenekar.
Rengeteg jó évet töltöttem velük… gyakran szóba kerülnek a visszaemlékezések, sztorik kapcsán, sokat röhöcsgélünk.
 
“Szerezz sok-sok jó barátot, s vigasztald őket, ha csüggedni látod.” - eszerint lehet gondozni a Piramis életművet. Örök gondolatok, örök dalok. Ezek üzenetét boldogan adjátok át újabb és újabb rajongóknak, generációknak, ugye?
Csoki: Boldogan hát, természetesen! A dalok üzenete ugyanaz most is, mint akkoriban. Szerintem a Piramis dalai a rocktörténelem és a rockzene legmélyebb érzésű és mondanivalójú dalai.
.
A teljes interjút a Rockstar magazin hasábjain olvashatjátok...
.
(forrás és képek: Rockstar magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr2017940050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása