| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A Griff zenekar feltámadása

2022. október 14. - csodobass music

 Honnan jöttünk:1989 a kezdet! Ekkor alakult meg az első formáció: Czverencz Ákos gitáros, a VM Band-ből, Vertig József énekes, a Tátrai Band-ből, Zsoldos Tamás basszusgitáros, a Barbaróból, Galántai Zsolt dobos, az Ossian együttesből, Ballasi István gitáros, a D-nap zenekarból, Jülek Károly Dinó billentyűs, a D-nap zenekarból. Ebben az évben megjelent az első, Ezer szent ígéret című lemez a Hungaroton gondozásában. Ezzel egy időben a Más nem jutott című dalból videoklip is készült. (Viszt György grafikus művész ceruzájából valósult meg a mindenki által jól ismert, szárnyakban kezdődő és végződő Griff embléma.)

photo_1664984898345-2-1024x964.png

Az országos turné sajnos megszakadt Vertig József tragikus autóbalesete/halála miatt.

1990: A turné folytatódik – Vertig József helyét Rudán Joe vette át. A basszusgitáros Fábián Zoltán lett, aki két nap alatt tanulta meg a koncertanyagot. Galántai Zsolt dobos (dob)székét Gáspár János Gazsi – Stressz együttes- foglalta el. Fábián Zoltán napjainkig is dicsérhető tevékenysége, hogy informatikai pedagógus lévén közel húsz évig gondozott egy weboldalt, mely a Griff dalait az érdeklődők számára továbbra is hallhatóvá, láthatóvá tette. Így a Griff híre eljutott a határon túli rajongókhoz is, pl.: környező országokon kívül, Svájc, Belgium, Hollandia stb.

1991: Live lemez és turné: Tagok: Czverencz Ákos gitáros, Mischl Róbert énekes, Petrás János basszusgitáros, Gáspár János Gazsi dobos, Hrutka Róbert gitáros, Kovács Tamás billentyűs.

Az országos Live turné záró koncertjét a Petőfi Csarnokban rendezték teltházzal, ahol tisztességgel megemlékeztek Vertig Józsefről.

1992-től napjainkig…

A Live formáció feloszlott, a tagok később más zenekarokban folytatták/folytatják zenei munkásságukat. A gagyi és egyéb gépzenék tombolása a Griff továbbgondolását megkérdőjelezte.

2000: Megalakult a napjainkban divatos tribute együttesek között a Griff Forever zenekar is, és napjainkig fenntartotta kisebb-nagyobb klubokban a Griff életérzést. A zenekar főbb tagjai Maurer Judit, Judy énekes és háziasszony, valamint Judy mindenkori balkeze, Tomi a „Görög” – Lárva, basszusgitáros.

Megjegyzés: Köszönjük a Griff életben tartását!

2008: A két ős-griffes Czverencz Ákos és Jülek Károly Dinó megérezve a rock újraéledését világszerte, leporolták a régi dalokat és modern hangzású számok írása mellett új tagok után néztek.

Választásuk telitalálat: Tóth Attila énekes (Társulat, István a Király rockopera Tordája) Magyarország egyik legnagyobb rock hangja. Jülek Erik dobos.

2009: Tagok: Tóth “Torda” Attila: ének, Jülek “Dino” Károly: billentyűs hangszerek-vokál, Jülek “Tomi” Tamás szólógitár-vokál, Solti “Franky” Ferenc basszusgitár-vokál, Jülek Erik dobok.

Sajnos ez a formáció is feloszlott, mivel az énekes Tóth Attila megvált a Griff-től és a Pokolgép zenekarba igazolt át.

 

2019: Januárban Mészáros Tibor a Griff menedzsere  elkezdte  Dinót zaklatni: “Támasszuk fel újra a GRIFF zenekart!“. Egy év keresgélés után megtalálták az új zenészeket. 2020. március 4-én adódott a megfelelő alkalom a bemutatkozásra. Három nap alatt összeállt az alkalmi fellépés, Demeter Gyuri barátjuk megsegítésére szerveztek koncertet a megboldogult Route66-ba.

2020: Jülek “Dino” ismét feltámasztja hamvaiból a legendás Griff zenekart!

Tagok: Ráduly Levente: ének, Jülek “Dino” Károly: billentyűs hangszerek, Jülek Tamás: gitár, Tost-Nagy Péter: gitár, Éber Tamás: basszusgitár, Koszta János: dobok. 2020 márciusától 2021 júliusáig működött ebben a formában a zenekar. Sajnos ez a csapat a koronavírus és az ezzel kapcsolatos oltási mizéria miatt feloszlott.

2021: Megjelent a Griff Feltámadás című lemeze az e music records jóvoltából. A karantén és a gondok nem csökkentik az album frissességét. A rockzene reneszánszát látjuk napjainkban és ebbe a Griff tökéletesen beleillik.

Zenéről beszélni vagy írni nem könnyű és nem is fontos. Szóljon itt pár szám, dícsérjék ezek a Griff zenekart!

Más nem jutott

Hivatalos Youtube csatorna

https://www.youtube.com/channel/UCfzeZnlQ_zcUMDRrml5ZR6w

Jelenlegi felállás:

Jülek Károly Dinó, Billentyűk, Jülek Tamás, Gitár, Jülek Erik, Dob, Solti Ferenc Franky, Basszus Gitár, Nachladal István Nahi, Ének, Álandó meghívott vendég tagunk Demeter György, Ének, Vokál, Studió tagunk de bármikor szívesen látjuk Temesi Bertalan Basszus Gitár.

Wicky Black

(forrás és képek: Rockinform magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr2017950800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.10.14. 09:04:29

Rosszmájú lennék, azt mondanám, hogy meglesz a Pokolgép következő énekese...
De nem, nem leszek az.

Kifejezetten fájdalmas, hogy amúgy egy jó formáció ennyi zuhatagon, viharon ment át.
Tipikus magyar sors. S tök mindegy, hogy a török kor, az elmúlt évszázad viharai, vagy a jelen.
Mindig meg kell újulni és mindig van kivel együtt tenni és lenni.
Kívánok sok sikert a Griffnek.
Itt nem a tag, hanem a zenekar eszmeiség maga a "brand".
süti beállítások módosítása