| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Depresszió – új nagylemez, turné, videó

2022. november 14. - csodobass music

Tizedik nagylemezével jelentkezett a Depresszió. A 10 tételes, Vissza a Földre című – igazán figyelemfelkeltő frontoldalt kapott – album egy vérbeli Depresszió esszencia, amihez most új hangolások, zenei megoldások, hangzások adják a kellő frissességet.

depresszio-2022-01.jpg

A zenekar tagjai így vélekednek az anyagról:

Kovács Zoltán (basszusgitár):
“A szokásos recept szerint készültek a dalok, de új fűszerek is kerültek a ‘fazékba’. Az új album a zenei világunk teljes spektrumát megmutatja, talán kicsit modernebb formában.”

Hartmann Ádám (gitár):
“A szólóknál, és díszítő elemeknél is igazi ‘vasakat’ használtunk effektek terén, és minimálabbra vehettük a plugin-ok jelenlétét.”

Nagy Dávid (dob):
“Úgy hiszem, hogy a plusz idő minden téren jót tett a végeredménynek, és sikerült a zenekar eddigi legerősebb anyagát létrehozni.”

Halász Ferenc (ének, gitár):
“Szerintem a hangulatok és az érzelmi skála sokszínűsége, ami általában jellemző ránk, most is tapasztalható a dalokban. Vannak eléggé sötét, komor dalok is az albumon, de a ránk jellemző pozitív, életigenlő mentalitás a jellemzőbb most is a lemezen. A stúdiózás előtt kijelöltünk konkrét célokat, hogy miben szeretnénk hangsúlyos előrelépést a korábbi felvételekhez képest hangzásban, vagy mit érdemes máshogyan csinálni, hogy ne ismételjük önmagunkat. Talán most volt a leghosszabb a keverési fázis, de azt érzem, hogy nagyon megérte belefektetni az extra energiát és türelmet…”

depresszio-2022-02-755x1024.jpg

A felvételek a SongSong Stúdióban készültek – a billentyűs részeket is feljátszó – Varga Zoltánnál, aki egyben a lemez producere/hangmérnöke is. Az Elsötétül című dalban Diószegi Kiki (Down For Whatever) vendégénekel.

Tracklista:
1. Húzz vissza…

2. Végre
3. Ébren tart
4. Helyettem
5. Elsötétül
6. Egyszer elmúlik
7. Teljes a kép
8. Vendég
9. Nem mondtam
10. Vissza a Földre

Vissza a Földre digipak tokos CD egy 24 oldalas – exkluzív interjúkat (Depresszió, Junkies, Varga Zoltán, Havancsák Gyula, Jolly Jackers, Plasticocean), valamint két posztert, és egy lemezajánlót tartalmazó – tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg – ami már elérhető a MediaMarkt üzletekben, a lemezboltokban, és a zenekar koncertjein. Hamarosan pedig a Relay és InMedio újságosoknál, valamint a MOL, a Shell, és OMV kutakon, illetve az Auchan áruházakban is megvásárolható lesz. 

A zenekar a múlt hétvégén indította lemezbemutató turnéját:
11.05. Tatabánya – Roxxy Music
11.11. Miskolc – Helynekem
11.12. Debrecen – Roncsbár
11.18. Szombathely – Végállomás Klub
11.19. Győr – Bridge
11.25. Szeged – IH Rendezvényközpont
11.26. Törökszentmiklós – Ipolyi Közművelődési Központ
12.09. Kecskemét – Ápoló Klub
12.10. Pécs – Pécsi Est
12.17. Budapest – Barba Negra

(forrás és képek: Rockinform)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr3217975682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása