| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Nazareth koncert az A38 hajón

2022. november 23. - csodobass music

A skót rock-legenda, amely az 1975-ös Hair of the Dog albummal szerzett magának nemzetközi hírnevet visszatér, hogy nagyszabású koncertet adjon a Hajón.

thumb_137601_1600_900_0_0_auto.jpg

A skóciai Dunfermline városban alakult 1968 decemberében. A The Sadettes zenekar tagjaihoz, Dan McCafferty énekeshez és Manny Charlton gitároshoz csatlakozott Pete Agnew basszusgitáros és Darrell Sweet dobos. A mintát – mint a korszak annyi más bandájának – a The Beatles és a The Rolling Stones szolgáltatta, a nevüket a The Band együttes egyik dalából kölcsönözték. 1970-ben már Londonig merészkedtek, 1971-ben megjelent az első nagylemezük. A következő évben a Deep Purple előzenekaraként turnéztak, összebarátkoztak Roger Glover basszusgitárossal, aki a következő lemezük produceri munkálatait is elvállalta. Ezen a korongon (Razamanaz) találták meg igazi hangjukat. Joni Mitchell-feldolgozásukkal (This Flight Tonight) a világ szinte valamennyi slágerlistáját megjárták. Egy másik feldolgozással (Love Hurts) végleg stabilizálták helyüket a neves rockzenekarok ligájában, habár a szintén 1968-ban alakult négy stílusteremtő gigászhoz (Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Free) soha nem nőttek fel. A hetvenes évek végén őket is elérte a tagcserék miatti népszerűségvesztés, de a Nazareth működése folyamatos. Hazánkban első ízben 1983-ban jártak, ahol a soha meg nem valósult amerikai horrorfilm, A fenevad (The Predator) forgatása miatt szervezett hatalmas rockfesztivál húzóneveként csalogatták a tömeget Pilisborosjenőre, 1983. augusztus 13-án (igen, ahol a MAFILM az Egri csillagok című filmjét forgatta). A skót csapat fél évszázados fennállását turnéval ünnepli, amelynek hazai állomása december 5-én Budapesten az A38 Hajó.

A Livesound bemutatja:
2022. november 28., hétfő
Budapest, A38 Hajó
Fellépők: Nazareth, Lord Bishop Rocks

Jegyár: 7.900,- Ft / 8.900,- Ft

9_7-13.jpg

(forrás és képek: A38, Fémforgács)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr8117968626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása