| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A DESTRUCTION sosem lassít le és nem változtat a hangzásán

2023. január 14. - csodobass music

Tavaly ünnepelte fennállása 40. évfordulóját a német thrash metal színtér egyik vezető zenekara, a Destruction, akik egy Diabolical című új albumot is kiadtak 2022 áprilisában. A banda frontembere, Schmier a chilei iRock-nak adott interjút, amelyben arra a kérdésre is válaszolt, hogy gondolkoztak-e valaha azon, hogy változtassanak a zenéjükön annak érdekében, hogy több embert érjenek el.

schmier_destruction_2022.jpg

"Németországban van egy olyan mondás, hogy 'ne változtass a jól bevált recepten', ami azt jelenti, hogy maradj annál, amihez értesz és amiben jó vagy. Számomra ez egyértelműen a thrash metal. Igaz, hogy minden albumunk más egy kicsit, de alapvetően sosem változtattunk a Destruction hangzásán. Ahogy az ember öregszik, hajlamos lelassulni. Sok idősebb zenésznél látom azt, hogy már inkább bluest vagy valami lágyabb zenét akarnak játszani, de nálam ez pont fordítva van: az idő múlásával csak még elszántabb leszek és még inkább meg akarom mutatni a fiatalabbaknak, hogy hogyan is kell ezt csinálni. A fesztiválfellépéseinknek gyakorlatilag versenyzünk a fiatal bandákkal. Sokuknak az apjuk lehetnék, amit én úgy értelmezek, hogy példaképnek is kell lennem számukra, éppen ezért mi sosem fogunk lelassítani vagy változtatni a hangzásunkon.
 
Valahol hasonló ez az egész a focihoz: az idősebb, rutinosabb játékosok ésszel és megfontoltan mozognak a pályán, míg a fiatalabbak sokkal többet és sokkal gyorsabban futnak. Így van ez a zenében is. Nyilván többet kell edzenem ahhoz, hogy megfelelő teljesítményt nyújthassak a színpadon, ugyanakkor a rutinomnak köszönhetően jobban kordában tartom a hangomat, tisztában vagyok a zenekar pozíciójával és pontosan tudom, hogy mit akarok, vagy éppen mit nem, úgyhogy ez a 40 évnyi tapasztalat nagyon is értékes."
.

(forrás és képek: Rockbook magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr9718025382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása