| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Megadeth – Marty Friedman közös koncert február végén

2023. február 25. - csodobass music

A pletykák most igazolást nyertek. A hónap végén a Megadeth  23 év után újra összejön a színpadon egykori gitárosával,  Marty Friedmannel. A hírt pár napja Dave Mustaine hivatalosan is megerősítette a Rolling Stone- nak adott interjújában, ahol a frontember elárulta, hogy Friedman egy három dalból álló ráadásblokkban játszik majd a bandával a tokiói Budokan arénában február 27-én.

marty-friedman.jpg

Friedman 1990 és 2000 között volt a Megadeth gitárosa, olyan neves albumokon játszott, mint az 1990-es Rust in Peace, az 1992-es Countdown to Extinction, az 1994-es Youthanasia, és az 1999-es Risk – ami után Marty kreatív különbségekre hivatkozva távozott a zenekarból. A 2000-es évek elején Friedman Japánba költözött, és gyakorlatilag ott egy híressége lett, tévéműsorokat vezetett, reklámokban és filmekben szerepelt, és a szóló karrierjét is építgette. 

A rajongók régóta várták a Megadeth és Friedman találkozását, ami most néhány héten belül végre valóra is válik. A gitáros a Megadeth jelenlegi felállásával fog zenélni – elvileg a teljes műsort élőben közvetítik majd, hogy a rajongók is láthassák ezt a különleges eseményt. 

megadeth.jpg

Marty azt mondta: „Hé, tudok játszani ezen a koncerten!” Akkor arra gondoltam: Ez olyan csodálatos!” – mondta Mustaine a  Rolling Stone-nak„Nagyon jó móka lesz összehozni Kikot és Martyt, mindketten zseniálisan gitároznak. Szóval ez olyan lesz számomra, mint egy gigantikus születésnapi vagy karácsonyi ajándék.”

„Hosszú idő, egészen pontosan 23 év telt el, amióta egy színpadon álltam Dave Mustaine-nel” – mondta Friedman a Rolling Stonenak. „Azóta mindketten drasztikusan más utat jártunk be. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy rendkívül büszke vagyok arra az időszakra és szerepre, amit a Megadeth történetében betöltöttem. Nagyon-nagyon büszke vagyok a banda sikereire, azokra is, amit a távollétemben értek el. Jelenleg óriási örömöt érzek és már komolyan dolgozik bennem az adrenalin. Alig várom, hogy a Megadeth-el játszhassak ezen a nagyon klassz helyen, a Budokanban.”

„Rég nem jártunk Japánban” – folytatta Mustaine a nyilatkozatában. „Marty meghívása egy nagyon jó ötlet. A Megadeth nem olyan zenekar, amelyiknél sok vendégszereplés lett volna más zenészek részéről. Nem vagyunk egy jam banda. Megkérdeztem Kikót, hogy mit gondol erről, ő teljesen biztos volt a dologban, működhet.”

„Ez egy igazán különleges dolog lesz a japán közönségnek. Azt akarjuk, hogy ez egy ajándék legyen! Szóval, szeretettel várunk mindenkit, aki már megvette a jegyét erre a bulira. Nagyon várom ezt a pillanatot. Nagyon jó koncert lesz!”

(forrás és képek: Rockinform)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr1118056134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása