| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Exkluzív zenei galaxisba invitál Köteles Leander alkalmi projectje

2023. július 19. - csodobass music

Egy biztos: véletlenül se készüljön hétköznapi metalbulira az, aki július 22-én Gödöllőre látogat. A RocKastély programsorozat legújabb epizódjában az eddig egyetlen egyszer bemutatott akusztikus metal-műalkotás, a Leander Oktett érkezik Sissi egykori kedvenc udvarára.

koteles-leander-1080x675.jpg

Vonósnégyes, keményzene és történelem – teljes az eklektika: napjaink egyik legizgalmasabb hazai metalcsapatának, a Leander Killsnek négy vonóssal kiegészült különkiadása valódi trófea az idei nyári koncertpalettán. A klasszikus hangos és a szimfonikus Leander-produkciók határmezsgyéjén megállapodott project tulajdonképpen hegedűsökkel és egy csellistával teljessé vált akusztikus előadás a főzenekar kedvenc nótáival, Leander Oktett néven.

leander-oktett-social-eventim-kicsi-724x1024.jpg

A kérdés nélkül egyedülálló zenei kozmoszba szippantó produkció története egészen 2018-ra nyúlik vissza, amikor is a legelső Leander Szimfonik előadásra egyszerűen nem készült el egy teljes estés műsorhoz elegendő nagyzenekari átirat. Ekkor jött a mentőötlet: mi lenne, ha pár szám szimplán akusztikusan szólalna meg a bulin. A kényszer szülte megoldás pedig olyan sikert aratott, hogy az unplugged blokk önálló életre kelt, természetesen kicsit felturbózva. A Szimfonik koncerten játszó nagyzenekarból kiválva egy profi vonósnégyessel lett teljes az Oktett csapata. Debütálásukat végül a 2020-as lezárások hozták el: az Európa Hajó nyitott teraszán, dunai panorámával lett hivatalos a 4+4-es felállás, a karantén időszak hosszú hónapjai mégis parkoló pályára tették a kezdeményezést.

Az azóta eltelt három évben a Leander Kills különböző formációival megállás nélkül járta az országot, megtöltve többek között nem csak rockzenei színtereket, de a BOK Csarnokot és az Erkel Színházat is. Most pedig eljött az idő arra, hogy másodjára – és talán utoljára összeálljon a Leander Oktett nyolcasa is, megismételni a 2020-as élményt, ezúttal dunai látkép helyett a csillagos gödöllői ég alatt – hiszen egy ilyen nem mindennapi előadás hol mutatna jobban, mint a közel 300 éves Sissi palota patinás díszudvarán.

További információ: https://www.facebook.com/events/2167472580307070/

(forrás és képek: Rockinform magazin, fb event)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr2618161848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása