| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Lemezelőzetes dal érkezett a Zártosztálytól

2023. szeptember 27. - csodobass music

A 2013-ban indult hazai hard rock supergroup Zártosztály első évtizedének megünneplésére, és ezt megkoronázandó, debütáló nagylemezének megjelenésére készül.

zart-01-1080x675.png

Hazatérek címet kapott album pólóval, szép nyomdai 10 éves koncertbelépővel kedvezményes csomagban, vagy önállóan már előrendelhető az alábbi linkről: https://shop.hmusic.hu/eloado/zartosztaly

Kiss Zoltán a dalszöveg megszületéséről:
„A ‘Hazatérek’ saját élményem alapján íródott. 38 éven át laktam a szülőhelyemen, Pestszentimrén. Rengeteg emlék, barátok, (számomra) nagy események, bulik helyszínei. (nevet) Miután elköltöztem, évekig azt terveztem, hogy visszavásárolom a szülői házat és ott fogok élni. Sajnos, nem sikerült… de máig sokat eszembe jut!”

Csillag Endre ‘Csuka’ a dalról:
Szerettem volna egy egyszerű és közérthető dalt írni… olyasmit, ami mindenkihez és minden generációhoz szól. Zoli megtalálta hozzá a tökéletes témát, és szerintem nagyszerű szöveget írt rá! Persze, a lemezen lesznek keményebb és a tőlünk elvárt megszokott ‘megnyilvánulások’ is.” (nevet)

zart-02-1024x562.jpg

Az eleinte “csak” örömzenélésre, és főként a ‘80-as évekbeli Edda dalok hiteles előadására összeállt – Csillag Endre, Mirkovics Gábor, Donászy Tibor alapította – formáció, Lázár Zsigmonddal a billentyűk mögött, idővel az egyre gyarapodó fellépések mellett saját szerzemények megírásába fogott (ennek volt kézzelfogható bizonyítéka a négy évvel ezelőtt megjelent Szétszakítva című négyszámos EP), majd a tavaly márciusi énekescserét követően, már Kiss Zoltánnal a fronton egy nagylemez elkészítése lett a cél.

Ennek élő bemutatójára november 24-én, a Barba Negrában kerül sor, ami egyben a Zártosztály 10 éves születésnapi bulija is. A koncerten vendégként fellép a zenekar előző két énekese, Sipos Péter és Schrott  Péter is.

Eseményoldal: www.facebook.com/events/230252396336981

Ezt megelőzően több helyszínen is lehet találkozni az akut mániákus rock and rollt művelőkkel:
09.30. Kaposvár / Hang-Ár Music Pub
10.13. Győr / Bridge Hallgatói és Oktatói Klub
10.21. Miskolc / Ady Endre Művelődési Ház

Itt két vendég lesz: Csapó György Buksi és Fortuna László Tüsi!

Zártosztály:
Csillag Endre “Csuka” – gitár
Mirkovics Gábor “Zserbó” – basszusgitár
Donászy Tibor “Tipcsi” – dob
Lázár Zsigmond – billentyűs hangszerek
Kiss Zoltán – ének Zártosztály FB-oldal: www.facebook.com/zartosztalyzenekar

Zártosztály az online felületeken: https://songwhip.com/zartosztaly

(forrás és képek: Rockinform magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr3618221865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása