| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Mike Portnoy visszatért a Dream Theaterbe

2023. október 26. - csodobass music

Csaknem másfél évtized kihagyás után ismét Mike Portnoy a Dream Theater dobosa. A csapat hamarosan máris nekiáll vele a következő lemeznek.

396004193_882800593211808_6655344851695460304_n.jpg

Hivatalosan bejelentette a Dream Theater Mike Portnoy dobos visszatérését. A zenekar alapító ütőse 2010-ben hagyta ott a New York-i progresszív metálosokat, helyére Mike Mangini került, akivel több sikeres lemezt is készített a zenekar. A csapat jövőre máris nekifog egy új stúdióalbum munkálatainak, és természetesen turné is lesz majd.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy hazatérhetek és ismét együtt lehetek a testvéreimmel! – így Portnoy. – Nagyon komoly közös történelmünk van, rengeteg emlékkel, rengeteg zenével... Elég csak belegondolni: hamarosan negyven éve, hogy elkezdődött az utazás! Roppant izgalmas már csak a gondolat is, hogy ismét új zenéket alkothatunk együtt. Azt pedig alig várom, hogy ismét útra keljünk, és élőben játszhassunk egy komplett új generációnak, aki sosem láthatta élőben ezt a felállást. Mindenhol jó, de legjobb otthon!" „Megértem a Dream Theater döntését, hogy most visszaveszik Mike Portnoyt – mondja a történtekről Mangini, aki köszöni a rajongóknak a fogadtatást, és minden jót kíván a csapatnak a jövőre nézve. – Az első naptól kezdve nem az volt a szerepem, hogy magamra öltsem Mike kabátját, hanem a folytatásban kellett segítenem a zenekart. Intenzív élmény volt minden este kellően feszes mederben tartani a színpadi show-nkat, és nagyon sokat kaptam tőle. Hála az égnek, megadatott együtt zenélnem ezekkel az ikonikus muzsikusokkal, mint ahogy sok vidám időt is megéltünk közösen. Szerettem együtt lenni a stábbal is, nem is beszélve az elképesztő örömöt okozó Grammy-győzelemről."

A zenekar négy tagja, John Petrucci gitáros, James LaBrie énekes, Jordan Rudess billentyűs és John Myung basszer nyilatkozataikban köszönetet mondanak Mike Mangininek az elmúlt tizenhárom évben nyújtott szolgálataiért. „Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy ismét a Dream Theaterben köszönthetjük Mike Portnoyt – mondja Petrucci. – Alapító tagként, régi barátként, elképesztően tehetséges és kreatív dobosként tudom, hogy a visszatérése megújult szellemiséget, szenvedélyt és energiát hoz majd a Dream Theaterbe, és ennek mindenki nagyon örül, beleértve ebbe a rajongókat is!" „Nagyszerű visszatérni az igazi csúcsformánkhoz az eredeti dobosunkkal, Mike Portnoyjal. Csaknem negyven éve kezdtünk kozösen zenélni a Majestyben, és roppant izgatottan várom, mit tartogat a Dream Theater következő fázisa a jövőre nézve." „Mike Portnoy visszatérése révén minden a helyére kerül – véli LaBrie. – Bezárult a kör, és jelen esetben tényleg van értelme ennek a dolognak. Igazán izgatottan várom, micsoda perspektívákat nyit meg e klasszikus felállás újraegyesülése. Teljes biztonsággal állíthatom: ez lesz a Dream Theater legutolsó inkarnációja, és még számos fejezetet kell megírnunk közösen a jövőben." „Nagyon izgalmas ismét újraegyesíteni a Dream Theater család magját – teszi hozzá Rudess. – Létezik egyfajta szavakkal le nem írható, egyedi szellemiség és vízió a Mike Portnoyjal ápolt kapcsolatunk mélyén. A színpadon és azon kívül sincs értelme tagadni: együtt varázslatos dolgokra vagyunk képesek!"

Portnoy október 28-án Budapesten koncertezik a The Winery Dogsszal. Mangini hamarosan szólóalbummal jelentkezik.

(forrás és képek: Shock magazin, Dream Theater fb)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr7018243167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása