| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Rory Gallagher emlékkoncert október 31-én az Analog Music Hallban

2023. október 30. - csodobass music

2019 után újra a budapesti Analog Music Hall színpadán lép fel a Band Of Friends zenekar, melyben Rory Gallagher egykori zenésztársai idézik meg az ír blues-rock gitáros szellemét Halloween estéjén.

rory_gallagher_1.jpg

A zenekart még 2012-ben alapította a belfasti születésű Gerry McAvoy basszusgitáros, aki 1971 és 1991 között 20 évig volt Rory Gallagher zenekarának tagja. A formáció másik oszlopos tagja Brendan O’Neill dobos, aki szintén 10 évig segítette játékával a legendás ír gitárost (1981-91). A számos tagcserén átesett ’baráti összejövetel’ időről időre stúdió- és koncertlemezekkel is jelentkezik – jelenleg is két friss kiadvány van készülőben. A jól bevált trió felállás helyett az utóbbi időszakban már két gitárossal szerepelt a zenekar, de az aktuális turnéra ismét csavartak egyet a formáción: visszatért a korábban csak az amerikai koncerteken látható kiváló gitáros/énekes Davy Knowles, valamint először a csapat történetében billentyűs is csatlakozik David Cowan személyében.
 
Band Of Friends néven játszanak, de a muzsikájuk sokkal több, mint egy szokványos tribute bandáé. Náluk nem az a cél, hogy egy az egyben előadják Rory klasszikus felvételeit, hanem hogy megidézzék azt a hihetetlen energiát és szenvedélyt, ami Rory Gallagher dalaiból ma is árad. Négy év után térnek vissza egy kora esti koncert erejéig a Halloween-partira készülő Analog Music Hall koncerttermébe, és ezúttal is elhozzák a felejthetetlen kockásinges legjobb dalait. Tökös blues-rock buli van kilátásban!
 
Davy Knowles - gitár, ének 
David Cowan - billentyűs hangszerek
Gerry McAvoy - basszusgitár
Brendan O'Neill - dob
 
Jegyek kaphatók a Tixa.hu online rendszerében, október 30-ig 7900 Ft, a koncert napján 8500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán. Limitált nyomdai jegyek rendelhetők az info@lots-music.com e-mail címen valamint vásárolhatók a helyszínen a koncert estéjén.
 
Kapunyitás: 18:30 , Kezdés: 19:00
Helyszín: Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.
.
band_of_friends_poster_hun.jpg
A sorozat további fellépői: Krissy Matthews Band (november 18.), Tommy Castro & The Painkillers (november 20.), Sari Schorr (március 22.), Gary Moore Emlékest 2024 (április 6.) - részletek: www.lots-music.hu
 
Kapcsolatfelvétel és információ:
 
LOTS Music - Csillag Zoltán: info@lots-music.com ; +36 70 372 1006
.
(forrás és képek: Rockbook magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr2918243189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása