| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Új dal a decemberben megjelenő ötödik Omega Diatribe lemezről

2023. október 31. - csodobass music

December 1-jén Deviant címmel jelenik meg a fővárosi extrém groove metal banda ötödik lemeze, melynek a társproducere és mixing/mastering mérnöke ismét a neves dán producer, Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted stb...) volt, akinek közreműködésével 2018-ban a zenekar bezsebelte "Az év legjobb stúdióprodukciója" díjat a HangSúly Zenei Díjon a Trinity lemezükkel.

omega_diatribe_2023.jpg

A zenekar kiadványait hosszú éveken át az ukrán Metal Scrap Records gondozta, de a világ jelenlegi helyzetének párhuzamában az új korong a hazai Metal.hu kiadó szárnyai alatt landol, egy impozáns 8 paneles DIGIPAK CD és 2 fajta vinyl kiadásban.
 
Az új lemez egyik dalában egy vendégelőadó is helyet kapott, aki nem más, mint Sean Zatorsky a DaathSinsaenum és Vented formációkból.
 
Hájer Gergő (dalszerző gitáros) az alábbiakat nyilatkozta a közelgő lemezről:
Fontos szempont volt a lemez munkálatai során, hogy fejlődést mutassanak az új dalok a Metanoia lemezhez képest, ami fantasztikus visszajelzéseket kapott. Ez a hozzáállás egy elképesztően tudatos és megfontolt komponálási folyamathoz vezetett. Ennyire szerintem még sosem korrelált a zenei alap a dalszövegekkel és annak prozódiájával, ritmizációjával. A covid időszak ugyan úgy, ahogy mindenki máson, rajtunk is markáns nyomot hagyott. Ennek a kivetülése lett a Deviant, ami szerintem az eddigi legsötétebb és számomra a legszemélyesebb Omega Diatribe korong lett."
Majd Lucsányi Milán (énekes) folytatta:
Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy a felvételek a már megszokott módon kerültek rögzítésre. A hangszeres részek Gergő saját stúdiójában, az 515 Studio-ban lettek felrántva, az ének sávokat pedig ismét Kikinél, a Stray Heart Recordings-ban rögzítettük. Elég feszített tempóban kellett dolgoznunk, különböző határidők végett, de szerencsére minden időben elkészült, hogy aztán Tue Madsen ismét egy igazán harapós mixet keverjen nekünk. Az utolsó pillanatban ráadásul Sean-t is sikerült meginvitálunk egy vendégszereplésre, hogy megtámogassa a lemez egyik legütősebb dalát. A lemezzel kapcsolatos melók mellett, az elmúlt év másik nagyon fontos feladata az volt, hogy az új tagokkal a lehető legerősebbre csiszoljuk a koncertműsort. Gróf Adolf és Kelemen János érkezésével egy tökéletes vérfrissítésen vagyunk túl és alig várjuk, hogy a régi dalok mellett végre az új lemez tételeit is bemutathassuk nektek élőben!"

Dallista:
 
01. Stench Of Demise
02. Mindreader
03. Deviant
04. My Sphere
05. Reflections
06. Indoctrinated (feat. Sean Zatorsky)
07. False Prophecy
08. Seclusion
09. Molecular Torsion
omega_diatribe_deviant_2023.jpg
A Deviant kiadványok már előrendelhetők a Metal.hu webshopjából, bevezető áron. 
 
A zenekar lemezbemutató koncertje December 22-én kerül megrendezésre a Barba Negra kék termében, olyan zenekarok társaságában, mint a Beneath The Void és a From The Sky.
.
(forrás és képek: Rockbook magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr3218245591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása