| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Teljes első lemezt játszik majd 2024-es koncertjein a Slipknot

2024. január 02. - csodobass music

Nagyot gurít majd 2024-ben a Slipknot. A zenekar az év végén esedékes európai koncerteken már biztosan teljes egészében eljátssza majd jövőre huszonöt éve megjelent bemutatkozó nagylemezét.

slipknot_k2019_02.jpg

Még odébb van, de már biztos, hogy decemberben európai turnéra indul a Slipknot. A koncertsorozatnak egyelőre csak brit és nyugat-európai állomásait jelentették be – hozzánk legközelebb Stuttgartban lehet majd őket elcsípni december 8-án –, ám már most biztosnak tűnik, hogy megéri utazni a koncertekért. A Kerrang!-nek nyilatkozva Shawn Crahan ütős ugyanis az ezt firtató kérdésre megerősítette: a zenekar teljes egészében eljátssza majd 1999-es debütáló albumát. „Most viccelsz velem? – kérdezett vissza a témába vágó érdeklődésre Clown. – Minden idők egyik leghatalmasabb metállemezének jubileumáról beszélsz, és komolyan felmerül benned, hogy ez az 54 éves arc, aki épp az imént mondta neked, hogy ugyanúgy akar kiszállni, ahogy megérkezett, tényleg nem fogja elnyomni azt a lemezt száz, kétszáz, háromszáz vagy akár ötvenezer ember előtt? Nem élek örökké, haver, mint ahogy más sem. Nagyon gyorsan változnak a dolgok, nincs már időm baszakodni. Ott a sok emlék: az elveszített testvéreink, sőt, nővéreink miatti szívfájdalom… Sokan elmentek már, mi azonban még mindig itt vagyunk. Szóval igen, elejétől végéig eljátsszuk majd az első lemezt.”

Crahan emellett ugyanakkor meglepetéseket is beharangozott, bár ezek természete egyelőre igen ködös. „Mindenki biztos lehet benne, hogy nem fogunk csak úgy fejet hajtani a kereskedelmi világnak, és megadni az ottani arcoknak, amit akarnak. Persze ők is megkapják, viszont közben mi is jól fogjuk érezni magunkat. Ez kisebb bulikat jelent, meg csupa olyasmit, amiről senki nem is tud majd, amíg nem hallja. És ha csak hallottad, már elkéstél, mert nem fogod látni. Szóval mindenki jól teszi, ha kitárja a szívét, mert akkor érezni fogja, és nem kell majd hallania, ugyanis nagyon komolyan beszélek.”

A fenti rébuszok értelme persze sok minden lehet, így megfejtésük helyett egyelőre annyit érdemes megjegyezni, hogy az ősszel eltávolított Jay Weinberg dobos utódját egyelőre még nem találta meg a zenekar. Nagyon sokáig ugyanakkor nem húzhatják a döntést, tavasszal ugyanis már vár rájuk néhány amerikai fesztiválfellépés. Egyelőre nem tudni, hogy utóbbiakon már a jubileumi műsorral terveznek-e színpadra állni. A Slipknothoz kapcsolódó hír, hogy az alapító dobos, Joey Jordison örökösei nemrég beperelték a zenekart, mivel állításuk szerint a 2021-ben elhunyt zenész 2012-es kirúgása után több mint húsz személyes tárgyát, felszerelését nem szolgáltatták vissza a családnak.

Magyar Slipknot-buliról egyelőre nincs szó, de Corey Taylor énekes június 5-én, szólóban azért fellép Budapesten, a Live Nation szervezésében, aktuális CMF2 lemezének turnéja keretében. A koncert helyszíne a Barba Negra Red Stage lesz. A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu, www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon keresztül kaphatók, részletek itt.

(forrás és képek: Shock magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr818292945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása