| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Jön a Dark Funeral első minialbumának új változata

2024. július 14. - csodobass music

Augusztus 9-én jelenik meg a Century Mediánál a Dark Funeral első minialbumának új változata. A svéd blackerek újravették, illetve újrakeverték és újramaszterelték a lemezt.

0107darkfuneral_1.jpg

Harminc évvel ezelőtt, 1994 májusában jelent meg a Dark Funeral első EP-je. A zenekar nyáron friss kiadásban dobja ismét piacra az anyagot: a régi felvételeket felfrissítették, de egyszersmind újra is vették mind a négy tételt.

„1994 januárjában Blackmoonnal – nyugodjon békében – a teljes jövedelmünket és minden megtakarításunkat egy stúdiófelvételbe fektettük, meg persze abba, hogy ezer példányban legyártsuk a bemutatkozó minialbumunkat, amit aztán saját kiadásban jelentettünk meg – idézi fel a hőskorszakot a banda gitárosa és egyetlen eredeti tagja, Lord Ahriman. – Nekem és a zenekarnak is nagyon megtisztelő, hogy megérhettük ezt a jelentős mérföldkövet az epikus harmincéves jubileummal. Három évtizednyi svéd black metal, tele csodás emlékekkel...

Elérkezett az idő, hogy visszatekintsünk e harminc évnyi, élményekkel teli, eltéphetetlen kötelékeket teremtő, nagyszabású utazás kezdeteire. Ennek megünneplésére új életet leheltünk ezekbe a legendás dalokba, és őszinte, de modern frissítést kaptak. Reméljük, nektek is tetszenek majd!"

darkfuneral_c_1.jpeg

A dallista az alábbi:

01. Open The Gates
02. Shadows Over Transylvania
03. My Dark Desires
04. In The Sign Of The Horns
05. Open The Gates (Re-Recording 2024)
06. Shadows Over Transylvania (Re-Recording 2024)
07. My Dark Desires (Re-Recording 2024)
08. In The Sign Of The Horns (Re-Recording 2024)

Az eredeti anyag újragenerálozásában David Castillo volt a zenekar segítségére. Az új átértelmezésekben természetesen a Dark Funeral mai felállás hallható, tehát Lord Ahriman mellett Heljarmadr énekes, Chaq Mol gitáros, Jalomaah dobos és Adra-Melek basszusgitáros. Az Open The Gates és a Shadows Over Transylvania új felvétele már ismert, most a My Dark Desires dalé is meghallgatható.

(forrás és képek: Shock magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr1118445741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása