| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Ismét Budapesten koncertezik Lenny Kravitz

2024. július 23. - csodobass music

Immár harmadízben találkozhat a magyar műértő közönség a négyszeres Grammy-díjas, amerikai énekes-dalszerző multiinstrumentalistával, aki aktív zenei producer, nem utolsó sorban remek színész és rendező is egyben. Lenny Kravitz Blue Electric Light címmel július 30-án, a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be sorban a tizenkettedik stúdióalbumát. 

5350.jpg

Az idén májusban épp a hatvanadik esztendejét betöltött négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes, Blue Electric Light című turnéja keretében érkezik Magyarországra. Lenny Kravitz nem először lép színpadra hazánkban: 2009-ben Debrecenben, 2018-ban pedig a Budapest Sportarénában adott fergeteges koncertet.

Utóbbi helyszínen (is) minden valószínűség szerint jól érezhette magát, így nem véletlenül esett a választása ismét a remek akusztikával és infrastruktúrával rendelkező Papp László Budapest Sportarénára. Kravitz július 30-án legfrissebb stúdióalbumával, a Blue Electric Lighttal ismerteti meg a magyar közönséget, de vélhetően nem feledkezik el korábbi, olyan kihagyhatatlan sikereiről sem, mint például a négy egymást követő Grammy-díj győztes Fly Away, az American Woman, az Again, valamint a Gig In; de ott a dögös riffelős Are You Gonna Go My Way még 1993-ból, amely pályafutásának egyik kiemelkedő darabja.

Lenny Kravitz a festői Bahama szigeteki stúdiójában írta és rögzítette hangzó anyagra legújabb alkotását, amely Blue Electric Light címmel idén márciusban került a boltokba. 1989-től napjainkig – ez utóbbit is beszámítva – tizenkét stúdió, valamint egy válogatásalbummal örvendeztette meg rajongót. Videoklipek tekintetében Kravitz ennél is aktívabbnak mondható: 1988 és 2020 között nem kevesebb, mint ötvenötöt forgatott, amelyek közül némelyiket két változatban is elkészítették.

Az Blue Electric Light tizenkét vadonatúj, 21. századi miliőbe illeszkedő szerzeménye máris jó kritikákat kapott: „egy szenvedélyes dalgyűjtemény, amely kiszélesíti ezt a megkülönböztethetőséget, és egy olyan ember legújabb alkotása, akinek zenéje – nem is beszélve egyedülálló stílusáról – továbbra is milliókat inspirál világszerte. Az albumon Kravitz írói, produceri és multiinstrumentalista tehetsége rezonál, mivel ő maga írta a dalokat és játszott a legtöbb hangszeren, régi gitárosa, Craig Ross társaságában” – olvasható a szervező, Live Nation oldalán.

Lenny Kravitz eddigi több mint három évtizedes pályafutása során komoly sikerrel feszítette szét a hagyományos értelemben vett rockzene kereteit: különleges, egyedi hangzásvilágában a hatvanas-hetvenes évek soul- illetve funky muzsika hatásai dominálnak. Az 1999-es és a 2002-es év között – a legjobb férfi rockénekes kategóriában – sikerült elhoznia a Grammy-díjat.

Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield. Lemezeiből világszerte több mint negyven (!) millió példány talált gazdára, nemrég beválasztották a 2023-as hollywoodi Hírességek Sétányának jelöltjei közé. Színészként is számos, kiemelkedő sikert tudhat  magáénak: szerepelt Az éhezők viadala, a Precious – A boldogság ára vagy A komornyik című filmben.

Lenny Kravitz tehát 2024. július 30-án lép színpadra a Blue Electric Light turné keretében a Papp László Budapest Sportarénában, ahol vendég előadóként Devon Ross alapozza meg a jó hangulatot. Jegyek többek között a Live Nation oldalán is megvásárolhatók.

Hegedűs István

FB esemény...

(forrás és képek: Music Media Magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr2918452343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása