| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Tűzben edzett hangok és új lendület – Új Pokolgép dal

2024. szeptember 13. - csodobass music

A Pokolgép neve összeforrt a hazai heavy metal színtérrel. A zenekar négy évtized alatt többször is megújult, miközben mindig hű maradt saját gyökereihez. Az idei tagcserét követően a 2024-es év hamar tovább dübörgött – a most debütáló kislemez mellett egy új nagylemezen is dolgozik a banda.

pokolgep_zenekar_2024.jpg

2024 a Pokolgép számára elsőkörben megújulást tartogatott, hiszen az év elején jelentős változás történt a felállásban. A Kukovecz Gábor, Kleineisel Márk, Pintér Csaba és Z. Kiss Zalán alkotta csapathoz Bánhegyesi Richárd csatlakozott énekesként. Az első nyilvános „próbatétel” a Nem ért engem a világ keretében történt, ami Petőfi Sándor versére építve egyszerre hozta vissza régi idők ma is érvényes szellemiségét és csempészett friss energiákat a zenébe. A track gyorsan a közönség kedvencévé vált, megjelenése óta a koncerteken kitörő lelkesedéssel fogadják.

Amíg a tűz tombol

Nem ért engem a világ után most egy újabb stenkes szám érkezett a Pokolgéptől Amíg a tűz tombol címen. A szeptember 13-án megjelenő Nem ért engem a világ kislemez második számának szövegét Molnár Máté, a Road frontembere írta, és kiválóan egészítette ki a Pokolgép zenei világának alapvető elemeit. A dal mondanivalója aktuális, napjaink kihívásaira reflektál, miközben megőrzi a heavy metal műfaj lényegi vonásait. A szám egy videóklip keretében debütál, amiről a következőket osztotta meg Kukovecz Gábor zenekarvezető:

„Egy klip is készült hozzá, hála a GrundRecords-nak – ezúton is köszönjük szépen! A videót Farkas Péter Gábor készítette, aki ragyogó munkát végzett, végig nyitottan és konstruktívan állt hozzá az egész projekthez. Meghallgatta az összes kívánságunkat és teljesítette is, ami lehetséges volt. A végeredmény pedig úgy gondolom, hogy kellőképpen lendületes lett, ráadásul hűen tükrözi a banda zeneiségét és azt az attitűdöt, amit képviselni szeretnénk. Egy igazi heavy metal videoklip!”

Vissza sose nézz 

Az idei év bőven tartogat még újdonságot, ugyanis a közeljövőben egy LP is érkezik majd a Pokolgéptől. A 10 vadiúj dalból álló kiadvány már a címével világossá teszi, hogy a zenekar nem kíván a múltba révedni. A tervek szerint kilenc dalt Bánhegyesi Richárd énekel, míg egyet Kukovecz Gábor ad elő, ezzel is biztosítva a változatosságot és a sokszínűséget. Az album a közkedvelt Metálbombánál egy lépéssel tovább merészkedik, amit Kuko így foglalt össze:

„Úgy gondolom, hogy a Vissza sose nézz zeneileg egy még brutálisabb korong lesz, illetve hangzásvilágában is keményebb lesz. Tele van olyan dolgokkal, amik nem a zenei klisék halmazába tartoznak.”

 Kirobbanó koncertélmény

A zenekar december 30-án egy különleges „hármas” lemezbemutatót ad a Barba Negra színpadán, ahol három különböző album anyagából válogatnak majd. A rajongók számára kihagyhatatlannak ígérkezik az este – a legújabb dalok mellett a Pokolgép legütősebb trackjeire tombolhatnak. A koncert ráadásul nemcsak a zenei élményről szól, hanem a közönséggel való szoros kapcsolat ápolásáról is. Az együttes elkötelezett abban, hogy a rajongók véleményét figyelembe véve alakítsák ki a műsorukat, ezzel is kifejezve köszönetüket: 

„Nagyon hálásak vagyunk nekik, hiszen mi nem vagyunk a médiában túl sokat, sőt, szinte semmit – így aki életben tart minket, az a koncertre járó közönség.” 

Ez a közvetlen és őszinte kapcsolat teszi a Pokolgépet különlegessé, és emeli ki őket a hazai zeneipar forgatagából. Az Amíg a tűz tombol és a közelgő Vissza sose nézz album pedig ismét bizonyítja, hogy a Pokolgép nem csak egy ikonikus heavy metal banda, hanem egy olyan közösség, ami folyamatosan képes új energiákat mozgósítani, miközben megőrzi eredeti szellemiségét.

(forrás és képek: Rockbook magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr8818491278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása