| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Gitárünnep az Erkel Színházban

2024. október 15. - csodobass music

Két korszakalkotó gitáros, Al Di Meola és Mike Stern egyedülálló dupla koncerten lép fel november 10-én az Erkel Színházban. Az Al Di Meola Electric Band több mint három és fél évtized után tér vissza az Budapestre, és november 9-i koncertjük után másnap is színpadra lépnek. Az est másik főszereplője Mike Stern, a modern jazz és jazz-rock egyik legkiemelkedőbb gitárosa, aki karrierje során olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Miles Davis, Jaco Pastorius, Michael Brecker, és saját zenekarával is sikert sikerre halmoz. A Jazzfest Budapest szervezésében megvalósuló estén talán még egy gitárpárbajra is sor kerül. 

mike_stern_al_di_meola.jpg

Al Di Meola évtizedek óta a világ legjobb gitárosai közé tartozik. Az összetett ritmikai szinkópák, a provokatív lírai dallamok és a kifinomult harmóniák iránti folyamatos rajongása áll zenéjének középpontjában. Az Al Di Meola Electric Bandben Elias Tona a basszusgitáron, Carmelo Medina gitáron, Luis Alicea és Gisella Giurfa dobokon, valamint Gumbi Ortiz ütőhangszereken csatlakozik hozzá. Az Electric turné során a Return To Foreverrel készített dalok mellett a korai lemezeiből is válogat szerzeményeket, így többek között a Land of the Midnight Sun-ról, az Elegant Gypsy-ről és a Casinoról is. Elmondása szerint korai gitárjához is visszatért, az 1971-es Gibson Les Paul Custom-hoz. „Ezt a gitárt használtam az első Return To Forever lemezeken, amikor 19 évesen csatlakoztam a zenekarhoz. Ez volt az Elegant Gypsy borítóján is. Ezen játszottam a Land of the Midnight Sun-on is. Mára ikonikus gitárrá vált, de a 70-es évek óta nem játszottam rajta. (...) A hangja, ahogy az 50 wattos Marshallomon megszólal, az egyik legütősebb hangzás, amit valaha hallottam” -mesélte. 

al_di_meola_1.jpg

A hatszoros Grammy-díj jelölt Mike Stern világszerte a legismertebb koncerttermekben és fesztiválokon lép fel. A félelmetes technikával rendelkező művész szakma, a kritika és a közönség elismerését egyaránt kivívta. Gitárjátékának egyedisége abban a páratlan képességében rejlik, ahogy a jazz eleganciáját és könnyed virtuozitását a rock energiájával és feszültségteremtő erejével ötvözi. Többek között olyan sztárokkal játszott együtt, mint Billy Cobham, Miles Davis és Jaco Pastorius, tagja volt a Steps Ahead-nek és a Brecker Brothers-nek. Az elmúlt évtizedekben saját nevét viselő zenekarával is hatalmas sikereket aratott, lemezei és élő fellépései révén egyaránt. A Mike Stern Band nem csupán Stern briliáns gitárjátékára épül, hanem kivételes tehetségű zenésztársai tudására is. A budapesti koncerten Stern mellett a világhírű dobos, Dennis Chambers, a fenomenális basszusgitáros, Chris Minh Doky, a zseniális szaxofonos, Bob Franceschini és a kiváló gitáros, Leni Stern is színpadra lép. Ez az álomcsapat garantálja, hogy a közönség a jazz-rock legmagasabb szintjét élvezhesse. 

mike_stern_0.jpg

További információ is jegyek ide kattintva elérhetők. Facebook esemény itt.

al_di_meola_electric_band_mike_stern_band_2024_11_10_erkel_szinhaz.jpg

(forrás és képek: Rockbook magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr3218708068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása