| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A Magyar Zene Háza

(2. rész) – Épülethangosítás

2022. június 09. - csodobass music

Az INTERTON Group tervezte és kivitelezte a Magyar Zene Háza audiovizuális rendszereit (2. rész) - Épülethangosítás.

epulethangositas.jpg

Cikksorozatunk második részében a Magyar Zene Háza épülethangosítási rendszerét mutatjuk be. A rendszer célja az épületben tartózkodók közvetlen élőhanggal vagy rögzített üzenettel történő tájékoztatása, a közönségforgalmi területeken háttérzene biztosítása, az öltözőkben és irodákban a műsorhang bejátszása, valamint az ügyelők által kiadott utasítások eljuttatása a művészek és a technika kezelői számára.

Az utasító állomás mikrofonjain keresztül a bemondás lehetséges a zónák bármelyikébe, de rögzített, akár időzített üzenetek és természetesen evakuációs célú hangüzenetek bejátszása is biztosított a látogatók tájékoztatásának érdekében. A hangsugárzókiosztást a minimálisan biztosított hangnyomásra, beszédérthetőségre és a lefedettségre vonatkozó előírások figyelembevételével alakítottuk ki.

Az épület várható kihasználtságát figyelembe véve a hangkörök teljesen függetlenek egymástól, így több rendezvény egyidejűségét lehetővé téve, eltérő forrásból is biztosítható műsorhang, vagy bemondás. A hangforrások és a hangkörök vezérlését QSC Q-Sys Core 510i digitális rendszerközpont végzi, amely integráltan kezeli a műsorok, rendezvények lebonyolításához megszokott, az ügyelői rendszer felől érkező bemondásokat is. A művész öltözőkbe és az irodákba fali rendszervezérlőket telepítettünk, melyek segítségével a háttérzene vagy műsorhang hangereje egyedileg szabályozható, viszont a bemondások, illetve vészüzenetek a hangerőszabályzó kikerülésével, teljes hangerővel szólalnak meg.

Az előcsarnokban, az étteremben és a kávézóban a hangközpont mérőmikrofon segítségével a háttérzaj szintjéhez alkalmazkodó hangerő szabályozást biztosít a látogatók kényelmének érdekében. Az épülethangosítási rendszerhez az épület különböző részein elhelyezett fali perifériák segítségével lehet kapcsolódni.

Az ügyelői rendszer több mint 30 hangosítási zóna kezelésére és vezérlésére alkalmas. Az intercom állomások gombjai, funkciói az üzemeltető igényei szerint szabadon konfigurálhatók.

Az információs pultban médialejátszó került elhelyezésre, melynek segítségével háttérzene biztosítható az épület arra kijelölt zónáiba. A hangosítási rendszer képes kommunikálni a tűzjelző rendszerrel is, így veszély esetén letilthatja a háttérzenei funkciókat, valamint elindíthatja a rögzített kiürítési üzenetet. A hangrendszer központja igény esetén az üzemeltetést segítő, vendégeket tájékoztató időzített üzenetek bejátszására is lehetőséget biztosít.

A hangsugárzókat alkotó hálózat az épületben funkciók szerinti hangkörökre (zónákra) tagolódik. A logikai hangkörök a létesítmény funkcionális területi egységeihez igazodva kerültek kialakításra, ezzel lehetővé téve az információk szelektív közlését. A létesítményben telepített hangtechnikai eszközök és alrendszerek Dante digitális protokoll felhasználásával kapcsolódnak egymáshoz. Az épülethangosítási rendszerek kivitelezése során ellenőrző méréseket végezve bizonyítottuk, hogy a rendszer teljesíti a tervezett előírásokat.

INTERTON Group – Szenvedéllyel megalkotjuk, amit megálmodtál

Cikksorozatunk következő részében a helyi audiovizuális rendszereket fogjuk bemutatni.

A Magyar Zene Háza  (1. rész) – Bevezető

(forrás és képek: Music Media Magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr4317852105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása