| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Mobilmánia: Videóklip, januári nagykoncertek és egy új gitáros

2022. november 13. - csodobass music

Vadonatúj dallal, és a hozzá készített látványos, de egyben elgondolkodtató videoklippel jelentkezett a Mobilmánia a napokban. A Fonogram-díjas zenekar – Zeffer András – Horváth Attila által jegyzett – Sárkányok földje című szerzeménye egyfajta markáns állásfoglalás a világban jelenleg zajló, de a múltban is szinte állandóan jelenlévő negatív eseményekkel kapcsolatban.

koncertplakat.jpg

Zeffer András zenekarvezető, billentyűs a dalról és a forgatásról az alábbiakat nyilatkozta:
“Lassan egy éve megírtuk már ezt a dalt, koncerteken néha elő is vettük. A világban zajló eseményekre próbálunk vele reflektálni. Mi ezt egy abszolút háború és erőszak elleni ‘nyilatkozatnak’ szántuk, mert a nyugalom és a béke megteremtése a legfontosabb a Földön. A klipben igyekeztünk a minden korban jelenlévő háborút megjeleníteni egy folyamatosan haladó katonával, aki a végén csak rájön arra, hogy teljesen felesleges a küzdelem, az élet lényege a szeretet és a békesség. Mivel én a zeneszerző vagyok, a szöveget csak saját magam részéről tudom értelmezni. A dal szövegét Horváth Attila barátom írta, akivel a művészetről, a rock ’n’ rollról alkotott véleményünk megegyezik, ugyanakkor politikai, vallási nézeteink sokban különböznek, de abban biztosan egyetértünk, hogy az agresszió semmire sem lehet megoldás.

Attila dalszövegei azért is zseniálisak, mert ugyan utat mutatnak, de nem erőszakolnak rád semmit. Meghagyja, hogy a hallgató saját életére formálhassa a dalt. Így a ‘Sárkányok földje’ véleményem szerint nem csak az örökös, értelmetlen háborúkról szól, mert lehet a sárkányok földje egy család is, ahol erőszak, agresszió, vagy lelki terror teszi pokollá az életet, de lehet a sárkányok földje azokban az emberekben is, akik szenvedélybetegek, és ettől nem tudnak szabadulni. Remélem, ezek mindannyian el tudnak oda jutni, ahogy a dalszöveg végén is szól: „Eljött a pont: most elég!”
A zenekari vágóképeket egy gödöllői raktárépületben rögzítettük, a külső helyszínes jelenetekhez pedig az ország több pontjára utazott el a stáb, hogy az éppen adott korhoz illő környezet jelenjen meg a kisfilmben. Nem volt egyszerű!

szijarto-zsolt.jpg

A közeljövő megmozdulásairól, terveiről:
“A napokban volt az idei utolsó Mobilmánia bulink, utána egy kicsit elvonulunk próbálni, ugyanis január 13-án, és 14-én egy dupla koncertet adunk a nemrég megnyitott Barba Negra Red Stage-ben. A pénteki napon 100% MOBIL – ahol csak a régi P.Mobil dalainkat játsszuk, szombaton pedig 100% MÁNIA – amikor is a 2008-tól elkészült Mobilmánia dalaink lesznek műsoron. Mindkét napra kétórás, nagyszabású koncerttel készülünk, ráadásul két különböző színpadképpel állunk majd a rajongóink elé. Ehhez az eseményhez időzítve szeretnénk megjelentetni a tavalyi Arénás koncertünk DVD változatát. És ha még egy picit előre tekintünk, elárulom, hogy 2023-ban érkezik majd egy új Mobilmánia sorlemez, és ehhez kapcsolódó bejelentés, hogy január 1-től Szijártó Zsolt is a zenekar tagja – tehát visszaáll a kétgitáros felállás – így az új albumot is vele készítjük majd el. Valamint év végén újra az Arénába megyünk – legalább is így szeretnénk.”

 (forrás és képek: Rockinform magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr6517971648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.11.13. 10:43:22

Csupa jó hír!

Ez a klipp nagyon üt - pedig semmi extra.
Talán épp ezért?
süti beállítások módosítása