| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A Kongresszusi Központban lép fel a Jethro Tull

2023. január 01. - csodobass music

 

Kétórás új műsorral, és a tavasszal megjelenő friss lemez néhány dalával tér vissza áprilisban Budapestre a Jethro Tull. Ian Anderson ezúttal is a Kongresszusi Központban lép fel zenekarával.

band-photo-jethro-tull-26114-1080x675.jpeg

Jethro Tull elkészítette 23. nagylemezét, ami a nagy sikert aratott, 2022 januárjában megjelent The Zealot Gene című kiadványt követi majd a sorban. Két évtized után ez volt az első új Jethro Tull stúdióalbum, amit komoly szakmai elismerés fogadott, és az Egyesült Királyság lemezeladási listáján is a 9. helyig jutott, amit az 1972-es debütalbum óta nem sikerült elérnie a zenekarnak. Nyugat-Európa számos országában és az Egyesült Államokban is bekerült a lemezeladási TOP 10-be az album, amely így kiemelkedő helyet foglal el a pályafutása során 50 millió lemezt eladott, összesen 30 különböző lemezt készítő Jethro Tull katalógusában.

Ian Anderson így mesélt az új lemezzel kapcsolatos munkáról: „A borítón nemrég végeztük el az utolsó simításokat, a felvételek és a keverés néhány hete fejeződött be. A gyártást jellemző átfutási idő miatt a megjelenés 2023 tavaszára várható, az addig hátralévő hetekben bemutatjuk majd a különböző formátumokat, amelyekben a lemez megjelenik. „

Ian elmondása szerint hamarosan a dalok címe és a koncepció is felfedésre kerül. Az első témákat és dalszövegeket Anderson januárban alkotta meg, az első demófelvételek februárban és márciusban jutottak el a többi zenekari taghoz, hasonlóan a Zealot Gene felvételi időszakához. A stúdiómunkák nyáron indultak, a hangmérnöki munkában a Pineapple Thiefből ismert Bruce Soord működött közre.

band-photo-jethro-tull-26317-1024x683.jpeg

A Jethro Tull a felvételek mellett már 2022-ben is koncertezett, amit a karácsonyi időszakban Angliában zárnak majd le. Tavasszal azonban tovább folytatódnak a fellépések: április 7-én Budapesten is fellép az együttes, méghozzá a már jól megszokott helyszínen, a Budapest Kongresszusi Központban. Ian Anderson mellett David Goodier basszusgitáros, John O’Hara billentyűs, Scott Hammond dobos és Joe Parrish-James gitáros alkotja majd a zenekart. Bő kétórás, szünettel megszakított új programra számíthatunk, néhány ízelítővel a friss lemezből.2023. április 7., péntek 19 óra – Budapest Kongresszusi Központ: Jethro Tull koncert

Belépő: ülőjegyek 12.900-22.900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és az Eventim hálózatában.

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/824951258573808/

(forrás és képek: Rockinform)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr1618010380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása