| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Kedvenc rockzenészeink szokatlan hobbijai

2023. február 13. - csodobass music

A rocksztárok élete mindenki számára izgalmas. Sokan azonban nem tudják, hogy a legendás rockzenekarok tagjai, vagy éppen a numetal stílust képviselő zenészek sokszor egészen különös hobbival rendelkeznek. Van ezek között egészen szokatlan, de természetesen olyan is, amelyik teljesen mindennapinak számít. Az alábbiakban megnézzünk, hogy néhány jól ismert rockzenész, akik sokak kedvencei, milyen hobbival rendelkeznek.

crowd_10.jpg

James Hetfield
 
James Hetfieldet mindenki ismeri, sőt, még valószínűleg azok is hallottak róla, akik nem mozognak otthonosan a rockzene világában. A Metallica énekeséről az egészen biztosan elmondható, hogy rendkívül elfoglalt. Nem elég ugyanis, hogy az egyik legnépszerűbb rockzenekar frontembere, emellett számos jótékonysági programban is részt vesz, és természetesen a családjára is szakít időt. Emellett azonban vagy egy egészen érdekes hobbija. Ez pedig nem más, mint a méhészkedés. Hetfield saját bevallása szerint a 2010-es évek második felében vágott bele a méhészkedésbe. Az biztos, hogy ez nem egy mindennapi hobbi, de a jelek szerint a jól ismert rockzenész ebben is egészen jól teljesít. Ráadásul már évek óta végzi ezt a tevékenységet, így egészen biztosan kikapcsolódást is jelent a számára. 
.
james-hetfield_0.jpg
Steve Albini
 
Steve Albini a rockzenei világ egyik legnagyobb alakja, hiszen zenészként, producerként, sőt, még zenei újságíróként is ismert. Pályafutása során rengeteg nagy rockegyüttessel és zenésszel dolgozott már együtt. Ezek közé tartozik a Nirvana, Breeders, a Pixies, Robert Plant, illetve a Zeppelin’s Jimmy Page is. Rengeteg sikeres dal és album elkészítésben vett részt. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy a póker az egyik legnagyobb hobbija. Ez annyira kedvelt tevékenysége, hogy rendszeresen pókerezik egy vidéki klubban. Emellett azonban néha nagyobb versenyeken is megmutatja magát, egészen sikeresen. Többek között 2018-ban több mint 100 ezer dollárt nyert a World Series of Poker főversenyén. 2022-ben pedig egy H.O.R.S.E. versenyen vett részt. Ez arról ismert, hogy többféle stílusban kell játszani. Albini számára azonban ez sem okozott gondot, hiszen végül több mint 200 ezer dollárral tért haza. Szerencsére ez egy olyan hobbi, amelyet bárki kipróbálhat. A magyar online kaszinók oldalain ugyanis akár tét nélkül, vagy rendkívül alacsony tétekkel is megismerheted ezt a játékot. 
steve_albini_0.jpg
James Martin
 
Talán kevés olyan figura, aki teljes mértékben rocksztárnak tűnik, mint James Martin, és nehéz elképzelni róla, hogy ezen kívül mással is foglalkozik. Nos az igaz, hogy olyan zenekarokban gitározott, mint a Faith No More, az Agents of Misfortune, illetve a Recluse. Emellett azonban egy teljesen civil foglalkozása, illetve egy meglepő hobbija is van. James Martin ugyanis hétközben a családi vállalkozásban dolgozik, amely ingatlankezeléssel foglalkozik. Emellett pedig a szenvedélye az, hogy óriás tökféléket termeszt. Ezt pedig annyira jól csinálja, hogy még egy versenyt is megnyert az általa termesztett tökökkel Santa Rose városában. 
james_martin.jpg
Dave Mustaine
 
Dave Mustaine a heavy metal egyik fontos szereplője, hiszen a Megadeth nevű zenekar vezetője. Ezzel a zenekarral eddig összesen 16 lemezt készített már el, és világszerte több mint 50 millió albumot adtak el. Emellett még egy Grammy-díjat is megnyert. A zenélés mellett azonban érdemes tudni róla, hogy rajong a lovakért. Ráadásul annyira, hogy rendelkezik egy 11 hektáros farmmal is, ahol rengeteg ló és istálló található. Itt pedig a feleségével együtt tenyésztik a lovakat, sőt, kiállításokon is részt vesznek. A leghíresebb lova pedig Rocky, egy miniatűr ló, akit Mustaine saját bevallása szerint egy roncstelepen talált. 
dave_mustaine_4.jpg
Roger Daltrey
 
Roger Daltrey a The Who együttes énekese igazán elismert zenész, hiszen rengeteg díjat tudhat magáénak legjobb rock zenék készítése miatt. Amellett pedig, hogy énekesként ismert, filmes és színházi színészként is dolgozik, valamint rengeteg jótékonysági tevékenységben vesz részt. Emellett pedig a halak a szenvedélyei. Egyrészt szabadidejében nagyon szeret horgászni. Emellett azonban azt is érdemes tudni, hogy pisztráng tenyésztéssel is foglalkozik. Sőt, ezt egészen hosszú ideje teszi, hiszen 1979-ben vágott bele ebbe a tevékenységbe.
roger_daltrey_1.jpg
(forrás és képek: Rockbook magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr3618042724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása