| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Ozzy őrült botrányai 2. – nőügyek és függőség

2023. március 25. - csodobass music

A Dailymail.com összegyűjtött néhány emlékezetes sztorit a legendás Black Sabbath híresen botrányos életéből, melyet most veletek is megosztunk. Az első részt itt olvashatjátok, most pedig íme a folytatás.

316300387_697826528371403_4660250496581087812_n.jpg

Vérbeli rock ’n’ roll szerelmi élet

Sharon Osbourne 2016-ban sokkolta a közvéleményt, amikor elárulta, hogy férjét a gyerekek dadáival találta az ágyban. Ozzy mentségére szóljon, hogy két külön alkalommal, nem egyszerre kettővel, már ha ez számít (bár az az igazi rock ’n’ roll). A vörös hajú tévésztár/menedzser elbagatellizálta az esetet azzal, hogy a férjének „elment az esze” a drogok és az alkohol miatt, de a történet nem igazán lepett meg senkit sem, aki képben volt Osbourne szerelmi életével.

Ozzy Sharonnal a hetvenes évek közepén találkozott először, amikor még első feleségével, Thelma Rileyval (és három közös gyermekükkel) élt. Osbourne többször is megcsalta Riley-t, mielőtt 1982-ben elváltak. Ugyanabban az évben feleségül vette a Black Sabbath akkori menedzserének, Don Ardennek a lányát, Sharont. Azonban az ő házasságukat is beárnyékolták a félrelépésekről keringő pletykák és tények. A dadusos incidenseken felül Sharon arra is rájött, hogy Osbourne-nak viszonya volt a fodrászával is. Ozzy terápiára járt szexfüggősége miatt, és a pár végül kitartott egymás mellett.

Harc a függőséggel

Osbourne állítása szerint volt olyan időszak, amikor napi négy üveg konyakot ivott. Az MTV The Osbournes című sorozatának forgatása alatt naponta akár 42 szem vényköteles gyógyszert is lenyelt, nem véletlen, hogy a nézők akkoriban megjegyezték „zombiszerű” megjelenését. Az énekes azt mondta, negyven évig függött az alkoholtól, a drogoktól és a vényköteles gyógyszerektől.

Alkohol- és drogproblémái miatt 1979-ben a Black Sabbath tagjai ki is rúgták. Többször próbálkozott elvonókúrával is.

1984-ben bejelentkezett a kaliforniai Betty Ford klinikára, ahol elhíresült azon megjegyzéséről, hogy az első napján megkérdezte, hol van a bár…

Osbourne mostanra már majdnem egy évtizede józan, bár állítása szerint nem tartja számon.

Számtalan találkozás a kaszással

A rocklegenda olyan sokszor megmenekült a halál torkából, hogy a nyolcvanas években egészségügyi rovatot kapott a Sunday Timesban, hogy tanácsokat adjon másoknak, mi a hosszú élet titka. Nemcsak az életmódja, a piálós-drogos orosz rulett miatt került sokszor kutyaszorítóba, hanem számos szokatlan baleset is érte.

ozzy-randy-1024x683.jpg

1982 márciusában, alig két hónappal a denevérharapás után a floridai Leesburgben a turnébusz hátsó ülésén aludt, amikor a kíséretét szállító repülőgép lezuhant, és egy közeli házba csapódott. A tragikus balesetben mindenki meghalt, köztük Osbourne 25 éves gitárosa, Randall Rhoads is.

A The Sunday Times-nak azt nyilatkozta, hogy mesterséges kómában tartották, miután 2003-ban quadozás közben eltörte a nyakát, és azt is állítja, hogy kétszer volt a klinikai halál állapotában.

Ezek után mondjuk tényleg csoda, hogy csak kétszer…

(forrás és képek: Rockinform magazin, Ozzy fb)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr5818078662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.03.27. 11:46:41

Sharon nagyon nagy lelkű ember lehet és alighanem tényleg neki köszönheti Ozzy, hogy még mindig él.

csodobass music 2023.03.27. 13:00:04

@gigabursch: Igen, szerintem is így van...
süti beállítások módosítása