| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Bemutatta új énekesét a Pokolgép

2024. március 02. - csodobass music

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a Pokolgép. A friss versfeldolgozás egyben a csapat új frontemberének bemutatkozásaként is szolgál.

0301pokolgep.jpg

Nem ért engem a világ címmel Petőfi Sándor-költeményt zenésített meg a Pokolgép. „Lassan két évtizede jellemző ránk, hogy egy-egy magyar költő verse felkerül a lemezeinkre – mondja Kukovecz Gábor gitáros. – Hogy ezt miért tesszük? Magyar együttesként fontosnak tartjuk, hogy a magyar irodalmat minél szélesebb réteghez eljuttassuk, ez egy küldetés. Ezt egy kiváló versnek gondolom, másrészt pedig egy kiemelkedően aktuális szövegnek. A Nem ért engem a világ számomra egyértelműen az egyenes és a kétszínű ember lenyomatának tökéletes körüljárása."

A Pokolgép január közepén jelentette be, hogy a banda és Tóth Attila útjai elváltak egymástól. A csapat oldalain azóta találkozhattunk már egy sokat sejtető fotóval, amin a tagok sziluettjei szerepelnek – ebből egyértelműen kikövetkeztethető volt, hogy már megtalálták új frontemberüket, viszont az énekes személyét a mai szövegvideóig homály fedte. A Nem ért engem a világ egyébként a megszokott munkamódszerrel készült el Kukovecz Gábor Jugá Pingpong Pincestúdiójában, ahol Z. Kiss Zalán, Pintér Csaba és Kleineisel Márk hangszeresek mellett már Bánhegyesi Richárd énekes is közreműködött a hanganyag rögzítésénél. „Meghallgatom a többiek véleményét, sőt, egyfolytában véleményeket hallgatok. Szeretem a külső visszajelzésekkel befolyásolni magam, mert több fül többet hall. Tekintve, hogy ebben a zenekarban építő jellegű bírálatokat kapok, ezért szívesen hagyatkozom a társaimra" – mondja Gábor.

A keverésért és a maszterelésért Cserfalvi „Töfi" Zoltán felelt, a dalszöveges videó pedig „belsős" munka, hiszen Kleineisel Márk dobos készítette. A közeljövőben két kiadványra is számíthatunk a bandától: egy kislemezre, amin a Petőfi-versfeldolgozás mellett egy vadiúj dal is hallható majd. Emellett pedig készül a negyvenéves jubileum kapcsán egy egész album is, ami a 2016-os Metálbomba óta az első komplett korong lesz a Pokolgéptől.

(forrás és képek: Shock magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr7018343629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.03.04. 08:56:54

Olyan Vedd el ami jár hangulatú lett a zene.
A dallamvezetés meg olyan Éjszakai Bevetéses.

Jó lesz ez.
Ha mindenki örül, akkor én meg főleg!
süti beállítások módosítása