| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Vigyázz, kész, Völgy! - elkezdődött a 33. Művészetek Völgye Fesztivál

2024. július 20. - csodobass music

Július 19-én megnyitotta kapuit a 33. Művészetek Völgye Fesztivál, amely egészen július 28-ig koncertekkel, színházi és irodalmi előadásokkal, sok-sok tánccal, alkotó- és gyerekprogrammal tölti meg Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd udvarait. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján idén közel 3000 program közül válogathatunk. 

7_nap_fekete_kristof_tibor-1135.jpg

Az első este a Quimby és a Blahalouisiana veszi be a Művészetek Völgye nagyszínpadát, a Panoráma Színpadot, a Lőtér X Közlekedési Múzeum színpadnál az Anima Sound System és az Irie Maffia ütemeire táncolhatunk, a Cirque du Tókertben a Debreceni Kodály Filmharmonikusok játszanak, valamint Hrutka Róbert és Grecsó Krisztán Ajtók című előadása lesz látható, a Petőfi Udvarban a Góbé és a Kéknyúl húzzák a talpalávalót, a Világzenei Udvarban pedig az idén ötvenéves Vujicsicset ünnepeljük majd. Mindeközben a Kaláka Versudvarban már Kaláka koncerttel köszöntik az újabb Völgy-évet, a Momentán Udvarban a Színházrendezők viadalán izgulhatunk, a Poketben pedig felcsendül az első dalpremier Barkóczi Noémi és Sallai László előadásában. A Színház Színpad a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös színdarabjával, a Tikk-Takk Bummal nyit, a főszerepben Ember Márkkal, Csiby Gergellyel és Dobó Enikővel. És mindez csak ízelítő a Művészetek Völgye első napjából, hiszen a fesztivál 10 napon át, 40 helyszínen, 3 településen, közel 3000 programmal csábítja a látogatókat a Balaton-felvidékre.

03_nap_fekete_kristof_tibor_select-1017.jpg

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljára már érdemes akár reggel megérkezni, ugyanis minden nap 10 órától kezdődnek a programok: jóga, alkotó workshopok a pólófestéstől a linómetszésig, gyermekprogramok, kortárs kiállítások, közös táncolás, túrák vagy éppen versfaragás tesz arról, hogy senki se unatkozhasson a Völgyben. A Petőfi Udvarban például a koncertek mellett a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen el lehet készíteni egy ökoinstallációt, a Magyar Kultúra Magazin a Fedon-dalokról tart előadást, a Zene+Szó beszélgetéseken Juhász Anna boncolgatja vendégeivel a dalszövegek születését. A Folk Udvarban minden nap különféle tájegységek táncait és énekeit lehet megtanulni – az első három nap során például Moldva lesz a középpontban -, de lesz például kosárfonó workshop is és népi praktikákat is el lehet sajátítani. A fesztivál legújabb helyszíne, a SzimBio Udvar pedig a művészet és a környezet kapcsolatával foglalkozik. 

A MűvészVölgy Kúria emelete az idei évtől otthont ad az OXO csoport, valamint Horváth Béla magángyűjtő kortárs gyűjteményéből összeállított állandó kiállításnak. A kiállításon olyan neves művészek alkotásai lesznek láthatók, mint Bak Imre, Fajó János, Hencze Tamás, Nádler István, Radák Eszter, Szűcs Attila, Cseke Tamás, Soós Nóra vagy Weiler Péter, de helyet kapnak a Pompidou Központba nemrég beválogatott Konok Tamás képei is. A galéria a fesztivál ideje alatt beszélgetések helyszíne is lesz, melyek során szélesre tárják a kortárs képzőművészeti élet palettáját, művészekkel, kurátorokkal, galeristákkal, gyűjtőkkel. 

02_kleb_zsofi-1340.jpg

Ebben az évben több múzeum is csatlakozik a Művészetek Völgyéhez: a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, Budapest Főváros Levéltára, a Néprajzi Múzeum, a Laczkó Dezső Múzeum, az Adaptér, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Posta Múzeum, valamint a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) is interaktív kiállításokkal és programokkal ad betekintést kínálatába.

A fesztiválozókat a szervezők arra bátorítják, hogy érkezzenek tömegközlekedéssel, vagy tegyék le autóikat a vigántpetendi, illetve taliándörögdi ingyenes parkolókban és onnan váltsanak a fesztiválkarszalaggal ingyenesen igénybe vehető Csigabuszra a települések között. A Csigabusz hajnalig jár és összeköti a fesztivált a környező településekkel, egészen Tapolcától Veszprémig. Idén először külön fesztiváljárat indul Budapest és Kapolcs között is, így akár egy napra is érdemes lehet ellátogatni a Völgybe, hiszen július 28-ig napi 300 program közül válogathatunk. A teljes programkínálat elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon.

(forrás és képek: Művészetek Völgye Sajtóiroda)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr718450741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása