| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A Magyar Zene Háza

(3. rész) – Helyi audiovizuális rendszerek

2022. június 13. - csodobass music

Az INTERTON Group tervezte és kivitelezte a Magyar Zene Háza audiovizuális rendszereit (3. rész) – Helyi audiovizuális rendszerek.

helyi_audiovizualis_rendszerek.png

Cikksorozatunk harmadik részében a Magyar Zene Háza helyi audiovizuális rendszereit mutatjuk be. Helyi audiovizuális rendszerek szolgálják a közönséget az étteremben, a kávézóban, a VIP Lounge-ban, a tárgyalóban, a tantermekben, valamint a könyvtárban. 

Ezekben a helyiségekben a felhasználó a fali vezérlő segítségével lokálisan többek között azt is kiválaszthatja, hogy az adott teremben a helyi források szólaljanak meg, vagy az épülethangosítási rendszertől érkező központi hanganyag.

Az étteremben, a kávézóban és a VIP Lounge-ban zenei minőségű, 100V-os rendszerű hangsugárzók találhatók, melyeken megszólaltatható a multimédia lejátszó hangja, a központi háttérzene, az élő műsorhang, valamint a fali csatlakozókon keresztül külső jelforrás is.

Nem csak a hang-, a videorendszer is egyszerűen kezelhető és felügyelhető a központi vezérlés segítségével. A video mátrixnak köszönhetően a kijelzők, megjelenítők és jelforrások esetében is igaz a bármit bárhova elv.

A bárpultnál mobil kijelzők elhelyezésére van lehetőség, ezek forrása video mátrixból választható csakúgy, mint a VIP lounge-ban elhelyezett 55”-os kijelző jelforrása.

A két tanteremben és a tárgyalókban egy-egy 70”-os, beépített számítógéppel rendelkező interaktív kijelző segíti az oktatást és az audiovizuális tartalmak bemutatását. A helyiségekhez tartozik egy-egy mobil AV rendszer, Blu-ray/DVD és CD lejátszóval, ami a központi audiovizuális rendszerhez kapcsolható.Az audio források oldalfali, zenei minőségű 100V-os hangszórókon keresztül szólaltathatók meg. 

Az audio források oldalfali, zenei minőségű 100V-os hangszórókon keresztül szólaltathatók meg. A helyi hangrendszerek részei az épülethangosítási rendszernek, így prioritási sorrend meghatározásával központi üzenetek is megszólaltathatók a hangsugárzókon keresztül. A helyiségekben szintén a fali vezérlőfelületek segítik a hang- és vizuáltechnika kezelését.

Az épület emeleti szintjén található a multimédiás könyvtár és klub, ami az elmélyüléshez, a tanuláshoz és az oktatáshoz kínál teret, valamint a zenepedagógiai termek, amik különböző foglalkozásokkal viszik közelebb a fiatalokat a zenéhez.A könyvtárban a feladat ellátására álmennyezeti hangsugárzókat telepítettünk, melyek hangforrása a központi hangrendszer, az interaktív kijelző, a könyvtáros pultban található DVD vagy CD lejátszó, valamint külső audio forrás is lehet. Itt egy 82”-os interaktív kijelző segíti a munkát, mely szintén beépített számítógéppel rendelkezik. 

A könyvtárban található egy zeneszoba is, ahol 5.1-es hangrendszer és 65”-os 4K UHD LED kijelző szolgálja a látogatókat.

INTERTON Group – Szenvedéllyel megalkotjuk, amit megálmodtál

Cikksorozatunk következő részében az előadóterem hangrendszerét fogjuk bemutatni.

A Magyar Zene Háza  (1. rész) – Bevezető

A Magyar Zene Háza (2. rész) – Épülethangosítás

(forrás és képek: Music Media Magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr9717852117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása