| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A Magyar Zene Háza

(4. rész) – Az előadóterem hangrendszere

2022. június 15. - csodobass music

Az INTERTON Group tervezte és kivitelezte a Magyar Zene Háza audiovizuális rendszereit (4. rész) – Az előadóterem hangrendszere.

eloadoterem_1350.png

Cikksorozatunk negyedik részében a Magyar Zene Háza előadótermének hangrendszerét mutatjuk be, amit prémium kategóriájú hangsugárzó rendszer, digitális keverőpult, vezetékes és vezetéknélküli mikrofonok, valamint bejátszó eszközök alkotnak. 

Az előadóterem hangrendszere Dante digitális audio protokollon keresztül kommunikál, számítógép segítségével monitorozható, illetve távirányítható. A fő hangsugárzó rendszer oldalanként két d&b audiotechnik Vi7P hangsugárzóból áll, amiket D30 végerősítő hajt meg.  A rendszer az esemény jellegétől függően mobil mélysugárzókkal is kiegészíthető.

A nagy hatásfokú, D-osztályú erősítők csatornánként processzálhatók. A Dante audio hálózatról érkező jel d&b audiotechnik DS10 hálózati interfészen keresztül jut az erősítőkhöz. A Dante alapú hangosítási rendszert kiegészítettük analóg kábelezéssel is a változó igények kiszolgálásának érdekében. 

ftp08437-2_hd_600.jpg

Az előadóterem hangrendszerének központja a Yamaha CL1 digitális keverőpult, amely a terem vezetéknélküli IP hálózatát használva távirányítással is kezelhető táblagépről, illetve személyi számítógép segítségével. A rendszer alkalmas a soksávos hangfelvételek készítésére is.

A munkát professzionális monitor hangsugárzók segítik. A vezetéknélküli mikrofonrendszer csakúgy, mint a Yamaha Rio3224-D stagebox, szintén Dante hálózaton keresztül kommunikál.

Az előadóteremben felszereltünk 3 db atmoszféra mikrofont, melyek jele a CATV rendszert szolgálja ki, de a keverőpultban is elérhető, valamint az épület hangközpontján keresztül az ügyelői rendszerbe is eljuttatható.

A Dante patch lehetőséget teremt az adott feladatnak megfelelő konfiguráció beállítására, és az IP hálózaton keresztül a teljes épület integrálására.

INTERTON Group – Szenvedéllyel megalkotjuk, amit megálmodtál

Cikksorozatunk következő részében a koncertterem hangrendszerét fogjuk bemutatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr617852133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása