| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Ozzy őrült botrányai – a denevér sztori és a gyilkossági kísérlet

2023. március 02. - csodobass music

A Black Sabbath legendás és hírhedt énekese, Ozzy Osbourne nemrégiben lemondta a turnéját, és bejelentette, hogy visszavonul az aktív koncertezéstől. A DailyMail.com alámerült Ozzy zavaros és züllött világába, és előszedte néhány emlékezetes húzását, kezdve a szegény kis denevéres sztoritól odáig, hogy Sharon egy dadussal találta őt ájultan az ágyban (kétszer is).

ozzy-nyilatkozik.jpg

A frontember nyilatkozataiban hangot adott annak, hogy többször maga is meglepődött, hogy még életben van annyi elfogyasztott pia és drog után, megjegyezve, hogy úgy fest, ő egy valódi orvosi csoda. Talán épp e miatt a vélt halhatatlanság miatt viselte olyan nehezen a 74 éves zenész a Parkinson-kórral folytatott harc okozta hirtelen egészségromlást. Végtelenül csalódottan adta hírül a színpadtól való visszavonulását, és valljuk be, ahogyan ő, úgy senki más sem számított rá, hogy a botrányokkal teli karrierjének ilyen csendes és visszafogott befejezése lesz.

A horrorisztikus denevéres koncert

1982 januárjában Iowában koncerteztek, amikor a közönségből valaki egy denevért dobott a színpadra. Osbourne azonnal beleharapott a szárnyas kis lénybe, a szája megtelt vérrel, miközben a közönség rémülten nézte. Ezt a pillanatot soha nem fogja megemészteni, és az eset azóta is felbukkan szinte minden interjújában. Az erről készült Youtube-videót 5,8 milliószor nézték meg! Ozzy többször is hangsúlyozta, hogy azt hitte, a denevér csak egy gumijáték volt, és az sem igazán tetszett neki, hogy a legközelebbi kórházba kellett rohannia veszettség elleni oltásért. Ozzy szerint a denevér élt, bár ezt a közönség egyik tagja, Mark Neal cáfolta, aki azt állítja, hogy ő dobta fel a színpadra az állatot, és bizonygatta, hogy halott volt.

Osbourne a második szólóturnéjának egyik állomásán arra biztatta a közönséget, hogy dobáljanak hozzá zavaró tárgyakat a színpadon. Egy évvel korábban két galamb fejét harapta le, miután a CBS lemezkiadóval folytatott megbeszélésen egy újságíró halálra untatta. A galambról az Ozzy Osbourne kilenc élete című dokumentumfilmben azt mondta, hogy egy igazi szörnyszülött volt, illetve beismerte, hogy totál részeg volt annál az esetnél is, amikor a CBS Los Angeles-i vezetőjének mutatták be.

„Nem reklámfogás volt, csak teljesen ki voltam ütve a drogoktól és az alkoholtól. A sz*r is megfagyott mindenkiben, úgy megrémültek” – mondta a dokumentumfilmben.

ozzy-orul.jpg

Gyilkossági kísérlet

A „Sötétség Hercegét” temérdekszer letartóztatták, de az egyik legkomolyabb ügye az az 1989-es gyilkossági kísérlet, melynek elszenvedője a felesége, Sharon volt. A pár éppen a moszkvai Music Peace fesztiválról ment haza, ahol Ozzy állítólag négy üveg vodkát gurított le egy drogkoktélra. A beszámolók szerint „higgadtan” nekiesett a feleségének, és megpróbálta megfojtani. Egy tavaly szeptemberi interjúban, melyet a Rolling Stone magazinnak adott, így reflektált a letartóztatásra: „Nem az volt az elképzelésem, hogy elmegyek, iszom pár pohárral, aztán a börtönben ébredek gyilkossági kísérlet vádjával.”

Sharon később a dokumentumfilmben azt mondta: „Azt mondtam neki, ha még egyszer ezt csinálod, vagy én öllek meg téged, vagy te ölsz meg engem. Ezt akarod a gyerekeknek!?”Az eset idején egyébként mindhárom gyerekük még hatévesnél fiatalabb volt…

Csodával határos módon nem váltak el, de a bírói ítélet szerint Ozzynak fél évig elvonóra kellett járnia, de nem igazán volt sikeres, hiszen 1982-ben a texasi hatóságok is lecsukták, miután az Alamo Plaza Cenotaph emlékművének közelében vizelt. Memphisben pedig 1984-ben ismét letartóztatták nyilvános részegségért, és ezután még évekig harcolt a függőségével…

Folytatjuk…

(forrás és képek: Rockinform magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr9218059440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása