| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

A Rock And Roll hírességek csarnokában nem tisztelik eléggé a 80-as évekbeli bandákat

2023. május 20. - csodobass music

A Ratt frontembere, Stephen Pearcy egy friss rádióinterjúban arról beszélt, hogy a Rock And Roll Hírességek Csarnokában nem adják meg a kellő elismerést a 80-as évekbeli és a még régebbi rock és metal zenekaroknak, hiszen még mindig nem iktatták be az Iron Maiden-t, a Motörhead-et és a Scorpions-t sem.

rock_and_roll_hall_of_fame.jpg

stephen_pearcy.jpg

"Az a legnagyobb baj a Csarnokkal, hogy igazából nem is a zenéről szól. Semmi bajom Dave Grohl-lal, de mégis hányszor lesz még náluk nagykövet vagy díjazott? Ott van egy csomó nagyszerű zenész az 50-es, 60-as, 70-es évekből, akiket méltatlanul mellőznek, a 80-as évekbelieket pedig teljesen leszarják, ahogy a hollywoodi bandákat is. Mérget vehettek rá, hogy nem fogják beiktatni egyhamar a Mötley Crüe-t, vagy éppen a Ratt-et. Örülhetünk, hogy legalább a Van Halen bent van, de hol marad mondjuk a Scorpions? Az is hatalmas mérföldkő volt, hogy a Judas Priest-et végre beválasztották, de már nem is nagyon volt más lehetőségük, mert szinte mindenki hamarabb került sorra, mint ők. Ráadásul Sting például szólóban és a The Police-szal is bekerült. Biztos szükség volt mindkettőre? Nem lett volna elég csak az egyik? Még jó, hogy legalább a Black Sabbath-ot beiktatták... előbb-utóbb persze nekünk is kénytelenek lesznek dobni egy-két csontot, hiszen ez a műfaj több milliárd dollárral gazdagította a zeneipart a 80-as években. Jól hallottátok: több milliárddal! Nekik viszont mégsem kellünk, mert nem elég nyálas vagy kínos a zenénk, vagy a fasz tudja, mi bajuk van. Akárhogy is, bekaphatják! Olyan díjaim vannak, amik egy Grammy-nél is többet érnek számomra, mert a rajongóktól kaptuk őket, nem politikai okokból és nem is tudtak úgy trükközni vele, mint ahogy akár egy elnökválasztással is."

rock_and_roll_hall_of_fame2.jpg

(forrás és képek: Rockbook magazin)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr5818125032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása