| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

CityRocks Amerikától Palesztináig, Veszprémtől Szatmárnémetiig

Ezúttal a Partiumban dübörgött Közép-Európa legnagyobb rockzenekara

2023. augusztus 08. - csodobass music

Július utolsó hétvégéjén Szatmárnémeti város és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ meghívására immáron másodszor érkezett a CityRocks eseménye a határon túlra.

cr_sm_402.jpg

„Vannak olyan élmények az életben, amelyekre később is visszagondolva libabőrös lesz az ember, és arra gondol, hogy igen, ez fantasztikus volt! Ilyen élmény volt a július 29-i CityRocks, ahol Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a 200 zenészből és énekesből álló formáció csapott a húrok közé és zúzott egy akkorát, mint még senki Szatmárnémetiben. A CityRocks jött, látott és győzött. A rockzene pedig él és élni is fog a továbbiakban is Szatmárnémetiben, amely ezentúl már a rockerek számára is olyan hely lesz, ahová érdemes ellátogatni!” – mondta Butka Gergő, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ igazgatója.

cr_sm_144.jpg

„Ismét bebizonyosodott, hogy a rockzene ereje összetart, egyre bővülő zenészközösségünk már családként tekint a CityRocksra. Jöttek zenészek Magyarországról, Románia szinte minden szegletéből, Szlovákiából, Lengyelországból, de érkeztek az Egyesült Államokból, sőt Palesztinából is. Együtt játszották a Tankcsapda vagy éppen a román Alternosfera számait és az angolszász rock himnuszokat is. Ötezer fős közönségünk az esőáztatta kánikulában is kitartott velünk. Hihetetlen szeretettel, lelkesedéssel fogadtak minket, az erdélyi Bonchida után itt, Szatmárnémetiben is életre szóló barátságokat kötöttünk” – hangsúlyozta Gajda Ferenc, a CityRocks főszervezője.

cr_sm_437.jpg

Ahogyan országhatárokat, úgy korhatárokat sem ismer a rock: a rockzene jó kezekben lesz a jövő nemzedékénél is, hiszen a legfiatalabb dobos a mindössze 7 éves szatmárnémeti Zalán volt, aki édesapjával együtt jött a CityRocksra, míg a legidősebb résztvevő 76 évesen mutatta meg, hogy öreg rocker nem vén rocker.

A rendezvény sikeres lebonyolításán a CityRocks 42 fős stábja, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ 20 fős csapata és számos önkéntes fiatal dolgozott.

cr_sm_607.jpg

 A CityRocks gépezete nem áll le, hamarosan tehetségkutatót tartanak Szegeden, a háttérben pedig készülnek az idei koncertfilmjei.

(forrás és képek: CityRocks Sajtóiroda)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr6218187919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása