| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Közép-Európa legnagyobb könnyűzenei flashmobja érkezik Kolozsvárra

2020. július 01. - csodobass music

Közép-Európa legnagyobb könnyűzenei flashmobja érkezik Kincses Városba a szegedi CityRocks és a kolozsvári Iskola Alapítvány közös szervezésében. Az erdélyi város főterén több száz Kárpát-medencéből érkező profi és amatőr zenész fogja játszani a műfaj legnagyobb slágereit.

indexkep_magyar1.jpg

A Cityrocks egy zenészekből álló baráti kör Szegedről, amelyhez szerte Európából már csaknem 1500-an csatlakoztak. A több száz amatőr és profi zenészből álló óriászenekar korábban már olyan világklasszisok slágereit dolgozta, mint a Queen, a Metallica, Depeche Mode, Billy Idol vagy az AC/DC.

A kezdeményezés célja az, hogy az élő zene, azon belül is a rockzene minél több emberhez jusson el, valamint hogy a gyakorlott muzsikusok mellett olyan amatőrök is megtapasztalhassák az élő fellépés élményét, akik eddig csak otthon, magukban tudtak zenélni.

A CityRocks Produkció első alkalommal Szegeden jelentkezett 2018-ban, amelyen 400 magyar és külföldi zenész vett részt. Egy évvel később már 500-an regisztrálták magukat, így Kecskemét városa is ízelítőt kaphatott abból, milyen az, amikor gitárok, dobok és más hangszerek százai szólalnak meg. A koncertekről készült videókat már 100 milliónál is többen látták világszerte, több tartalomszolgáltatóval való együttműködésnek is köszönhetően.

„A kezdeményezés népszerűsége a többi közt annak köszönhető, hogy a résztvevőknek egyedülálló élményt jelent több száz másik emberrel közösen zenélni, másrészt a kezdők, akár a gyerekek is kipróbálhatják, milyen érzés zenekarban muzsikálni” – mondta Gajda Ferenc. A CityRocks főszervezője elmondta: a kolozsvári két órás nagykoncerten egyebek mellett Billy Idol, a Black Sabbath, az AC/DC, a Depeche Mode, a Queen és Bryan Adams egy-egy slágere is felcsendül majd.

„Ma már szinte versengenek értük a magyar és külföldi városok. Idén is lett volna magyarországi nagykoncert, de sajnos a koronavírus-járvány miatt törölni kellett a júliusi dunaújvárosi rendezvényt, későbbi szabad időpont hiányában azt jövőre kellett halasztanunk. Arra több mint 600 zenész jelezte már a részvételi szándékát” – mondta Gajda Ferenc

Alig pár napja indítottuk el a jelentkezést, de már most nagyon sokan jelezték, hogy eljönnek. Úgy gondoljuk, a hosszú járványidőszak után fontos, hogy legyenek olyan közösségi események, amelyek összehozzák az embereket, a Kárpát-medencében élő alkotókat, tartozzanak bármely nemzetiséghez. Ezért a zenei villámcsődület a magyar zenészek mellett a Kárpát-medencéből és Közép-Európa bármelyik szegletéből érkező zenészeknek is teret ad” – mondta Nagy Zoltán Levente.

A kolozsvári Iskola Alapítvány elnöke szerint a nemzeti összetartozás évében ez egy jó lehetőség arra, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok és más nemzetiségek közösen alkossanak maradandót egy olyan zenei műfajban, amely generációk életét, fiatalságát meghatározta.

Szeretnénk, ha Kolozsvár főtere is helyszíne lenne egy ilyen produkciónak, amely majd évek múltán is hatalmas érdeklődésnek örvend, ilyen formában nemcsak egy zenei megmozdulást, hanem Kolozsvár magyar főterét is népszerűsítve. Mivel 2020 első fele nagyon nehéz év mindannyiunk számára, szeretnénk, hogy az emberek így is emlékezzenek erre az évre. A villámcsődület természetesen minden biztonsági intézkedést betartva fog megvalósulni” – tette hozzá az alapítvány elnöke.

Idén sem maradtok CityRocks flashmob nélkül! Mint tudjátok, az idei magyarországi nagykonceretet, amely Dunaújvárosban lett volna, 2021-re halasztottuk. Azonban a színfalak mögött már hónapok óta szervezkedünk, és ennek eredményeképp örömmel jelentjük be, hogy 2020-ban is lesz CityRocks, mégpedig egy különleges helyszínen.

CityRocks 2020 Kolozsvár
2020. szeptember 5. (szombat)
esőnap: szeptember 6. (vasárnap)

A helyszín Kolozsvár főtere!

A műsor:

  • MEDLEY – QUEEN - WE WILL ROCK YOU / JOAN JETT - I LOVE ROCK AND ROLL
  • BRYAN ADAMS – SUMMER OF 69
  • DEPECHE MODE – PERSONAL JESUS
  • GREEN DAY - BOULEVARD OF BROKEN DREAMS
  • WHITE STRIPES - SEVEN NATION ARMY
  • BILLY IDOL – WHITE WEDDING
  • BLINK182 - ALL THE SMALL THINGS
  • BLACK SABBATH – PARANOID
  • AC/DC - DIRTY DEEDS DONE DIRT CHEAP
  • THE RAMONES - BLITZKRIEG BOP


Jelentkezés a szokásos módon itt:

www.cityrocks.ro


A CityRocks tervez egy nagyobb buszt indítani az eseményre Budapestről, ennek részleteiről később tájékoztatunk Benneteket. A buszra való jelentkezés első feltétele a regisztráció, valamint a sikeres visszajelzés a kolozsvári flashmobon való részvételre tőlünk.

A vírus még velünk van, így emiatt fokozottan érvényes, hogy a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Részletes infók hamarosan, most az a dolgod, hogy jelentkezz!

(forrás és képek: CityRocks Hungary)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr3715977576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása