| csodobass.blog.hu | Zenei hírek | Koncertek | Fesztiválok | Zenekarok | Galériák | Lemezajánló | Klip | 100% Rock |

csodobass music

Hogyan születtek? A legendás magyar slágerek

2022. június 29. - csodobass music

Szállj fel magasra, Apám hitte, Bábu vagy, Homok a szélben, Közeli helyeken, Jég dupla whiskyvel, Nélküled – mind ismerjük a legnagyobb magyar slágereket, ám keletkezésüket, a mögöttük lévő személyes történeteket, vicces epizódokat vagy akár tragédiákat annál kevesebben. Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnének kicsit többet megtudni kedvenc dalaikról, azok eredetéről.

konyv-hogyan_szulettek.jpg

A kötet interjúiban az alkotók mesélnek kendőzetlenül az adott dal születéséről, és az interjúkat összeolvasva nem csupán a szóban forgó sláger történetét ismerjük meg, hanem kirajzolódik a magyar könnyűzene elmúlt hat évtizede is, visszatérő szereplőkkel, ismert és ismeretlen hősökkel. Az interjúkat rövid zenei elemzések egészítik ki.
A Hogyan születtek? kötelező olvasmány mindazoknak, akiket nem csak a legfrissebb popslágerek érdekelnek. A könyv az Alexandra kiadó jóvoltából került forgalomba, szerzők: Lakatos György és Szűts István.

 „Amikor a papa már nagyon betegen kórházban volt, sokszor az járt a fejemben, vajon hogyan fogom elénekelni az Apám hittét, ha ő már nem lesz. Ha éppen akkor hagy itt minket, amikor játszunk. De végül nem is az Apám hitte verte ki nálam a biztosítékot, hanem a Volt egy tánc. Mert ez is róla szól, pontosabban róluk, a szüleimről. A papa tényleg börtönben volt, és a mama tényleg az ablakban állva évekig azt várta, hogy hazajöjjön.” (Zorán: Apám hitte)

„Ahogy énekelgettem, előugrott a próbálkozásokból, hogy: Magyarország. Azonnal éreztem, hogy fontos lehet ez a dal. Jókor talált szíven, ha úgy tetszik. El is kezdtem rögtön írni rá egy dalszöveget. Ahogy írtam, egyre jobban belemélyedtem abba az érzésbe, hogy szeretnék egy olyan dalt megalkotni, ami mindenkié. Ami ebben a saját gyűlöletében és irigységében fuldokló országban valahogy mégis egy közös dal tudna lenni.” (Geszti Péter: Magyarország)

Rendelés ITT!

(forrás és képek: Rockinform, moobius.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodobass.blog.hu/api/trackback/id/tr2517868361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása